latinica  ћирилица
15/08/2019 |  07:58 ⇒ 20:38 | Autor: SRNA

Počinje "Licidersko srce"

Međunarodni dječiji festival folklora "Licidersko srce" svečano će biti otvoren danas u Užicu, a niz programa biće organizovan i na Zlatiboru i u Višegradu.
"Licidersko srce" u Andrićgradu (arhiv) - Foto: SRNA
"Licidersko srce" u Andrićgradu (arhiv)Foto: SRNA

Na 11. Festivalu učestvovaće 1.000 mladih mladi iz Republike Srpske, Srbije, Indije, Gruzije, Moldavije, Ukrajine, Njemačke, Češke, Tajvana i Bjelorusije, najavili su ranije organizatori.

U Užicu će sutra biti organizovani folklorna radionica, tribina "Deca čuvari tradicije" i festivalski koncert, a na Zlatiboru sa početkom u 18.30 časova svečani defile, a potom i festivalski koncert.

U subotu, 17. avgusta, u Višegradu će biti održana folklorna radionica, svečani defile i festivalski koncerta.

U 13.00 časova biće organizovana folklorna radionica za učesnike, u 16.30 prijem u gradskoj kući, u 17.30 časova defile od Mosta Mehmed-paše Sokolovića, Ulicom kralja Petra do Andrićgrada i u 18.00 časova počinje svečani program festivala.

Istog dana na Zlatiboru će biti organizovana i folklorna igraonica, a u Užicu festivalski koncert.

U nedjelju, 18. avgusta, i ponedjeljak, 19. avgusta, u Užicu će biti održan niz programski sadržaja, od "zumba žurke" do grnčarske i folklorne radionice.

Festival se održava u organizaciji Udruženja građana "Era" iz Užica, a suorganizatori su grad Užice, Predstavništvo Republike Srpske u Srbiji i Turistička organizacija Zlatibor.

Do sada je na ovom festivalu, koji je prvi put organizovan 2009. godine, učestvovalo oko 8.500 djece iz 40 zemalja Evrope, Azije, te Sjeverne i Јužne Amerike