latinica  ћирилица
15/08/2019 |  10:34 ⇒ 13:02 | Autor: RTRS

Čubrilović sa Skenlanom o formiranju vlasti i evrointegracijama

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović sastao se danas, u Banjaluci, sa prvim zamjenikom visokog predstavnika u BiH, Majklom Skenlanom, sa kojim je razgovarao o primjeni rezultata prošlogodišnjih izbora, formiranju vlasti na svim nivoima, integracijama BiH i drugim aktuelnim političkim pitanjima.
Čubrilović - Skenlan -
Čubrilović - Skenlan

Čubrilović je, tokom susreta, istakao da je Republika Srpska odlučna da sprovodi reforme radi ubrzanja evropskog puta i da je, blagovremenim formiranjem efektivne vlasti, u skladu sa Izbornim zakonom, pokazala da je funkcionalniji dio BiH.

Predsjednik NSRS je pozdravio sporazum koji su postigli lideri vodećih političkih stranaka u BiH i izrazio očekivanje da će, u što kraćem roku, biti formirani zajednički organi vlasti, a prije svega, Savjet ministara, kako bi važne odluke koje su od interesa i za Republiku Srpsku i za Federaciju BiH, bez opstrukcije, mogle da budu donesene u razumnom roku.

U toku današnjeg sastanka istaknuto je da je veoma važno ostvariti potpunu funkcionalnost svih nivoa vlasti, u skladu sa Dejtonskim mirovnim sporazumom, Ustavom i pozitivnim zakonskim propisima.

Posebno je ukazano na potrebu jačanja vladavine prava, stvaranja povoljnijeg ambijenta, efikasnijeg ekonomskog i privrednog razvoja, te jačanje regionalnih i evropskih integracija, kako bi se stvorili uslovi za brži napredak i bolji životni standard na ovim prostorima, saopšteno je iz Narodne skupštine Republike Srpske.