latinica  ћирилица
15/08/2019 |  12:19 ⇒ 12:25 | Autor: SRNA

Radivojša: Podrška inicijativi odbora za zaštitu prava Srba

Načelnik opštine Glamoč Nebojša Radivojša izjavio je danas Srni da glamočki Srbi podržavaju inicijativu Odbora za zaštitu prava Srba u Federaciji BiH da stanovnici srpskih povratničkih opština 13. i 14. septembra blokiraju saobraćaj prema Livnu i Bihaću zbog namjere HDZ-a da obilježi 24 godine od "oslobođenja Drvara".
Nebojša Radivojša - Foto: RTRS
Nebojša RadivojšaFoto: RTRS

- Podržavamo inicijativu Odbora za zaštitu prava Srba u FBiH. Јednostavno, moramo biti jedinstveni u zaštiti prava srpskog naroda o kojima niko u FBiH ne vodi računa - rekao je Radivojša.

On je istakao da je za Srbe u povratničikm opštinama neprihvatljiva i namjera Vlade Unsko-sanskog kantona da izmjesti migrantski centar u srpsko selo Medeno Polje.

Odbor za zaštitu prava Srba u FBiH pozvao je stanovnike Drvara, Grahova, Glamoča i Bosanskog Petrovca da 13. i 14. septembra obustave saobraćaj prema Livnu i Bihaću zbog pokušaja HDZ-a Livanjskog kantona da obilježi 24 godine od "oslobođenja Drvara" i namjere Vlade Unsko-sanskog kantona da izmjesti migrantski centar u srpsko selo Medeno Polje.