X

Za vaš uređaj je
dostupna aplikacija

latinica  ћирилица
Tvoje lice zvuči poznato
15/08/2019 |  12:56 ⇒ 12:56 | Izvor: SRNA

HNS: Provesti dogovor lidera i formirati vlast na nivou BiH

Hrvatski narodni sabor pozvao je danas da dogovor i sporazum lidera SNSD-a Milorada Dodika, HDZ-a Dragana Čovića i SDA Bakira Izetbegovića bude proveden da bi se konačno dobila funkcionalna vlast na nivou BiH.
Mostar, sabor HNS-a - Foto: klix.ba
Mostar, sabor HNS-aFoto: klix.ba

- HNS kao predvodnik politike dijaloga, dogovora, pravednih rješenja i upornog zalaganja za hitno formiranje vlasti, naglašava važnost trenutka koji je potrebno iskoristiti da bi dogovor lidera bio u cijelosti proveden, a BiH konačno dobila funkcionalnu vlast - saopšteno je iz HNS-a.

U saopštenju se dodaje da u prilog činjenici brzog formiranja vlasti ide i podrška svih relevantnih prijatelja BiH, poput Delegacije EU, ali i Vašingtona, koji podržavaju sporazum lidera SDA, SNSD-a i HDZ-a BiH, te koji su zagovornici što skorijeg napretka i formiranja vlasti, ali i ispunjavanja uslova za put BiH u EU i NATO.

- HNS vjeruje da će ključni međunarodni akteri aktivno i u potpunosti podržati provođenje cjelokupnog sporazuma, kojeg su potpisali lideri pobjedničkih stranaka u BiH. Pridruživanje međunarodnim organizacijama od ključnog je značaja za BiH. Smatramo da su evropske i evroatlantske integracije budućnost BiH i njenih konstitutivnih naroda i svih građana - poručili su iz HNS-a.