latinica  ћирилица
15/08/2019 |  17:27 ⇒ 19:47 | Autor: SRNA

Na Јahorini otvoren najduži planinski bob u regionu (FOTO)

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik danas je, zajedno sa menadžmentom Olimpijskog centra Јahorina i djecom, gostima ove olimpijske ljepotice, svečano pustio u rad najduži planinski bob u regionu.

Svečano otvaranje je održano u novom objektu pored vještačkog jezera, u neposrednoj blizini silazne stanice šestosjeda Poljice, u prisustvu velikog broja gostiju i zvanica.

Dodik je čestitao Upravi i rukovodstvu Olimpijskog centra Јahorina za izvanredan uspjeh prilikom realizacije ovog grandioznog projekta, u kojem su učestvovali i predstavnici republičke i lokalne vlasti.

On je istakao da budući razvoj Olimpijskog centra Јahorina podrazumijeva i donošenje novog zakona koji će regulisati upravljanje ovom vrhunskom turističkom destinacijom, njenim resursima i kapacitetima.

Dodik istakao je da će, najvjerovatnije, do kraja ove godine, posebnom odlukom vlasti Republike Srpske, prostor Olimpijskog centra Јahorina biti proglašen parkom prirode kako bi sve prirodne ljepote bile zakonski zaštićene.

On je poručio da će republičke institucije nastaviti da pružaju podršku, koja nije mala i mjeri se desetinama miliona KM, putem Razvojne banke i na druge načine.

On je istakao da je Olimpijski centar dobar primjer uspješnog poslovanja i ulaganja.

Prema njegovim riječima, potrebno je donijeti novi zakon o Olimpijskom centru Јahorina koji će omogući bolje upravljanje svim resursima, od izgradnje bilo kojeg sadržaja, te dati upravi i menadžmentu izvršna ovlaštenja da bi mogli da raspolažu urbanističkim, razvojnim i regulacionim planovima.

Dodik je izrazio zadovoljstvo činjenicom da otvaranju najdužeg planinskog boba u regionu na Јahorini prisustvuje veliki broj djece, dodajući da će oni biti najbolji promoteri ove olimpijske planine.

Foto: Anadolija

On je rekao da mu je drago da u posljednje vrijeme dolazi na Јahorinu da promoviše nešto što povećava značaj, vrijednost i ponudu na ovoj planini.

- Ovo je moguće učiniti samo kada na različitim nivoima postoje ljudi koji to žele da ostvare, a nesumnjivo je da se to vidi od opštine, pa do republičkih institucija, a i uprava i menadžment su nesumnjivo obilježili ovo vrijeme i investicije - istakao je Dodik.

Dodik je naglasio da svi koji rade u ime naroda treba da vrijede samo po tome koliko ostave iza sebe.

- Mi sada možemo da se okrenemo iza sebe i da vidimo Јahorinu koja je potpuno drugačija od one koju smo imali prije nekoliko godina. Od jedne neperspektivne sredine koja je tavorila i pored napora javne vlasti nije uspijevala da izađe iz okvira lošeg poslovanja, slabe posjećenosti, danas je sve to drugačije - dodao je Dodik.

On je naglasio da sada postoji entuzijazam da se učine još veći koraci i pomaci na Јahorini.

Foto: Anadolija

Direktor Olimpijskog centra Јahorina Dejan Ljevnaić i predsjednik Nadzornog odbora Nedeljko Elek zahvalili su Dodiku za izuzetnu podršku i vizionarski pristup revitalizaciji ovog centra i njegove transformacije u vrunsku regionalnu turitičku destinaciju.

Ljevnaić je istakao da Olimpijski centar Јahorina želi da se ozbiljnim investicijama pozicionira na mapi najpoželjnijih turističkih destinacija jugoistočne Evrope i kada je ljetna turistička sezona.

Izgradnja ove najveće ljetne, adrenalinske, atrakcije, planinskog boba na šinama čija je dužina 2.500 metara, ujedno i najvećeg u ovom dijelu Balkana, samo je jedan od segmenata uspješne strategije menadžmenta centra.