latinica  ћирилица
16/08/2019 |  09:04 | Autor: SRNA

Brčko: Teniski turnir za djecu 24. i 25. avgusta

Brčko će 24. i 25. avgusta biti domaćin Teniskog turnira za djecu "Kup nada" na kojem se očekuje učešće stotinu dječaka i djevojčica uzrasta do deset godina iz BiH, Srbije, Hrvatske, Austrije i drugih zemalja.
Tenis (Foto: Sputnik/Aleksandar Milačić) -
Tenis (Foto: Sputnik/Aleksandar Milačić)

Direktor turnira Tomislav Đokić rekao je Srni da je cilj ovog 23. po redu turnira promocija tenisa među najmlađom populacijom i da je zadovoljan odzivom takmičara kojih je svake godine sve više.

- Djeca se vraćaju tenisu. Smatram da smo uspjeli da ih motivišemo da se bave ovim sportom. Mislim da ćemo to uraditi i u Brčkom, jer ovaj grad ima talente i uslove za treniranje na otvorenom i u zatvorenom prostoru - rekao je Đokić.

On je napomenuo da je turnir do sada 18 puta organizovan u Banjaluci i četiri puta u Šidu, te da se u Brčkom održava prvi put.

- Na turniru su učestvovali svi najbolji igrači sa prostora bivše Јugoslavije. U konkurenciji dječaka sa deset godina turnir je osvajao Damir DŽumhur, Borna Čorić, Laslo Đere, Miki Јanković. U ženskoj konkurenciji turnir su osvajale i reprezentativka BiH Ema Burgić, Јugica Salkić, Ivana Јović iz Srbije, Olga Danilović, svjetska nada Noa Krznorić - podsjetio je Đokić.

Organizator je Teniski klub "Sol" Brčko. Zvanično otvaranje turnira je 24. avgusta u 20.00 časova, uz prigodan kulturno-zabavni program.

Svi mečevi se održavaju na terenima Teniskog kluba "Prohema".