latinica  ћирилица
16/08/2019 |  10:52 ⇒ 11:23 | Autor: RTRS

Besplatna škola digitalnih vještina za srednjoškolce iz socijalno ugroženih grupa

Učenici srednjih škola iz socijalno ugroženih grupa ovo ljeto imaće priliku da pohađaju besplatnu Školu digitalnih vještina, koju organizuje Centar za digitalni razvoj i podržava grad Banjaluka.
Škola digitalnih vještina (foto: Grad Banjaluka) -
Škola digitalnih vještina (foto: Grad Banjaluka)

Škola digitalnih vještina provešće polaznike uzrasta 15 – 18 godina kroz pet različitih modula čiji će termini biti subotom ili nedjeljom u trajanju od 6 sati, a početak realizacije projekta zakazan je za 31. avgust 2019. godine.

Škola digitalnih vještina prvenstveno je namijenjena polaznicima koji žive u socijalno ugroženim/ranjivim porodicama (oba roditelja nezaposlena), djeci bez roditeljskog staranja, kao i djeci iz višečlanih porodica (porodice sa 4+ djece), čije je stalno mjesto boravka prijavljeno u Banjaluci.

Polaznici Škole digitalnih vještina imaće priliku da nauče više o mogućnostima za pronalazak dobro plaćenih poslova koje pruža savremeno doba i internet, kao i da usvoje nova znanja i vještine iz oblasti poslovne komunikacije, prodaje, digitalnog marketinga, kao i veb i grafičkog dizajna.

Škola digitalnih vještina predstavlja savremeni edukativni program rađen po sistemu "pametne edukacije", što znači da se kroz teoretsku i praktičnu nastavu usvajaju tržišno primjenljiva znanja iz oblasti informacionih tehnologija koja nisu dostupna kroz redovno školovanje.

- Svjedoci smo ekspanzije novih digitalnih poslova sa kojima se susrećemo u 21. vijeku. Kako bismo išli u korak sa digitalnom ekonomijom novog doba potrebno je da na vrijeme usmjerimo mlade ljude u pravcu koji će im omogućiti šansu za razvoj njihovih kreativnih potencijala, rad, napredak, te stabilnu karijeru i finansijsku nezavisnost. Upravo u tome ogleda se misija škole digitalnih vještina – poručuju iz Centra za digitalni razvoj.

Prijave za Školu digitalnih vještina otvorene su do 30. avgusta tekuće godine, a svi zainteresovani koji ispunjavanju navedene uslove za učešće u projektu mogu se prijaviti putem veb adrese Centra na digitalni razvoj, mailom na info@cdr.ba ili pozivom na broj telefona 066 997 989.

Partneri škole digitalnih vještina su grad Banjaluka, akademija digitalnog marketinga – Moja Digitalna Akademija, Inovacioni centar Banjaluka, Lanaco i Žitopeka.