latinica  ћирилица
16/08/2019 |  15:24 ⇒ 17:45 | Autor: SRNA

Talić: Potrebna evidencija lica sa poteškoćama u razvoju

Potrebno je napraviti preciznu evidenciju lica sa poteškoćama u razvoju u Banjaluci kojim bi bile korisne usluge Udruženja "Dajte nam šansu - zvjezdice", izjavio je predsjednik gradske Skupštine Zoran Talić.

Talić je danas razgovarao sa direktorom Udruženja Željkom Perišić Ninković o aktivnostima i planovima dnevnog centra ovog udruženja, te je dogovoren nastavak saradnje.

- Јedan od narednih zadataka savjeta mjesnih zajednica biće da identifikuju na svojim područjima porodice koje imaju problema i kojima bi usluge Udruženja bile korisne - rekao je Talić novinarima nakon posjete Udruženju.

On je pozvao nadležne republičke i institucije BiH da se definiše institucionalna pomoć za lica sa smetnjama u razvoju kada dođu u određene godine ili ostanu bez podrške porodice.

Talić je izrazio zadovoljstvo što Udruženje "Dajte nam šansu - zvjezdice" predanim radom pruža kvalitetnu inkluziju kako porodicama, tako i njihovoj djeci.

Ninkovićeva je zahvalila Taliću za posjetu, te navela da ovo udruženje aktivno radi i bilježi dobre rezultate, kako bi lica sa poteškoćama u razvoju bila uključena u društvene aktivnosti.

- Osim različitog spektra aktivnosti koje smo pripremili za naše korisnike, kako bi i njima, ali i njihovim porodicama olakšali život, prostorije našeg dnevnog centra su potpuno prilagođene kako najmlađim, tako i korisnicima koji imaju više od 18 godina - rekla je Ninkovićeva.

Prema njenim riječima, korisnici u servisnom centru Udruženja mogu se baviti sportskim, muzičkim, ali i drugim aktivnostima.

- Posebno smo ponosni na našu folklornu sekciju, koju organizujemo u saradnji sa Kulturno-umjetničkim društvom `Čajavec`, koja je prva inkluzivna folklorna grupa u BiH - rekla je Ninkovićeva.