latinica  ћирилица
17/08/2019 |  18:48 | Autor: RTRS

Zoran Talić posjetio Ronilački klub "Delfin"

Predsjednik Skupštine grada Banjaluka, Zoran Talić, učestvovao je danas u sportskoj i turističkoj atrakciji ronjenja u rijeci Vrbas u sklopu Ronilačkog ljeta u Banja Luci, projekata koji se nalazi u kalendaru turističkih manifestacija Grada Banja Luka.
Ronilački klub Delfin - Foto: RTRS
Ronilački klub DelfinFoto: RTRS

Talić kaže, osim što sportski kolektivi kao što su RK Delfin obogaćuju sportsku i turističku ponudu grada Banjaluka, značaj RK Delfin ogleda se i po humanosti, jer su jedni od prvih koji su svoje živote i kapacitete stavili u službu spasavanja ugroženih gradjana tokom katastrofalnih poplava 2014. godine.

- Koristim ovu priliku da se zahvalim RK Delfin, koji je aktivno uzeo učešće gdje su se nesebično dali zajedno sa civilnom zaštitom, drugim organizacijama, udruženjima, i gradjanima kada su bile velike poplave. Aktivnosti koje RK Delfin realizuje dobre su za naše sugradjane jer obogaćuju sportsku i turističku ponudu našega grada – rekao je Talić.

Igor Gajić predsjednik RK Delfin, zahvalio se predsjedniku Skupštine grada Banjaluka na posjeti te dodao da ideja projekta "Ronilačko ljeto u Banjaluci" osim zabavnog ima i edukativni karakter. RK Delfin ima instruktore ronjenja koji imaju licence asocijacije HSA International za osobe sa invadilitetom i djecu sa poteškoćama u razvoju.

- HSA International je nastala težnjom da se omogući osobama sa invadilitetom i djeci sa poteškoćama u razvoju bavljenje ronjenjem na način koji je prilagođenim njihovim potrebama i mogućnostima, a dokazano je da ronjenje izuzetno povoljno utiče na osobe koje imaju navedene poteškoće u svim aspektima njihovog života - rekao je Gajić.

Podsjećamo, Ronilački klub "Delfin" uz podršku grada Banjaluka organizuje besplatno sportsko-rekreativno ronjenje za djecu i roditelje do 23. avgusta, a pravo učešća imaju djeca od 12 do 17 godina, dok je uslov da kandidati znaju plivati. Kandidati stiču znanja iz nekoliko oblasti: principi zaštite i očuvanja vodenih resursa i njihov značaj za pojedinca i društvenu zajednicu, specifični principi bezbjednosti prilikom plivanja u planinskim rijekama i jezerima kao i uvod u ronilački sport.