X

Za vaš uređaj je
dostupna aplikacija

latinica  ћирилица
Tvoje lice zvuči poznato
17/08/2019 |  19:54 ⇒ 20:00 | Izvor: SRNA

U Višegradu održan festival folklora "Licidersko srce"

U Andrićgradu je danas održan Međunarodni festival folklora "Licidersko srce" koji je okupio učesnike iz Njemačke, Češke, Ukrajine, Gruzije i Republike Srpske.
Mlađen Cicović na festivalu "Licidersko srce" - Foto: SRNA
Mlađen Cicović na festivalu "Licidersko srce"Foto: SRNA

Festivalu je prethodio svečani defile ulicama Višegrada i prijem učesnika u opštini.

Festivalu je prisustvovao i ministar za evropske integracije i međunarodnu saradnju Republike Srpske Zlatan Klokić, koji je rekao da je veoma značajno da se Srpska, odnosno opština Višegrad, prezentuje kao turistička destinacija sa svim potencijalima koje ima.

- Ovaj festival se po osmi put održava u Višegradu, a podršku ovoj manifestaciji daje i Predstavništvo Republike Srpske u Srbiji - rekao je Klokić novinarima.

On je istakao da se sa ove manifestacije šalje poruka da djeca treba da se druže, šire poznanstva, razmjenjuju kontakte, budu ambasadori Srpske u svijetu i prenose lijepe uspomene iz Republike Srpske i Srbije.

Načelnik opštine Višegrad Mladen Đurević rekao je da je veliki značaj festivala za opštinu i čitavu Republiku Srpsku i regiju.

- Ova manifestacija promoviše, ne samo kulturu, nego i turizam i turističke potencijale naše opštine - istakao je Đurević.

Šef Predstavništva Republike Srpske u Srbiji Mlađen Cicović rekao je da je ovaj festival u funkciji promocije odnosa Republike Srpske i Srbije i da je značajan za očuvanje nacionalnog identiteta, kulture, tradicije i običaja.

On je istakao da festival širi ljubav i promoviše saradnju.

Festival "Licidersko srce" trajaće do ponedjeljka, 19. avgusta, a održava se u Užicu, na Zlatiboru i u Višegradu.

Organizator Festivala je Udruženje građana "Era", a suorganizatori su grad Užice, Turistička organizacija Zlatibor i Predstavništvo Republike Srpske u Srbiji, čijim se zalaganjem ta manifestacija godinama održava i u Andrićgradu i Višegradu.