latinica  ћирилица
18/08/2019 |  08:23 ⇒ 16:58 | Autor: SRNA

Vučić danas pušta u saobraćaj auto-put "Miloš Veliki"

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvovaće danas otvaranju auto-puta "Miloš Veliki", na dionici od Obrenovca do Ljiga, u okviru Koridora 11, odnosno međunarodnog puta koji povezuje Beograd sa Јadranom.
Autoput Miloš Veliki, Srbija (foto: D. Goll / Tanjug) -
Autoput Miloš Veliki, Srbija (foto: D. Goll / Tanjug)

Svečano otvaranje planirano je u 19.30 časova kod petlje Ljig, a prisustvovaće mu i ministar saobraćaja i veza Republike Srpske Neđo Trninić.

U saopštenju iz pres-službe predsjednika Srbije navedeno je da će Vučić obilazak dionice započeti u 16.30 časova posjetom naplatne rampe Obrenovac, gdje će razgovarati sa predstavnicima kompanija koji su gradili ovu dionicu.

Vučić će u 17.10 časova na isključenju za Ub razgovarati sa radnicima i predstavnicima kompanija koje su gradile ovu dionicu kao i sa lovcima i ribolovcima iz fazanerije Ub.

Za 17.50 časova predviđeno je da Vučić kod petlje Lajkovac-Valjevo prisustvuje predstavljanju turističkog potencijala koji se otvara novim auto-putem i razgovara sa radnicima i predstavnicima kompanija koje su gradile ovu dionicu.

Vučić će u 18.30 kod tunela "Brančić" obići Operativni centar za upravljanje saobraćajem i prisustvovati prezentaciji i degustaciji nacionalnih jela i pića sa područja povezanih auto-putem "Miloš Veliki".

Oko 19.00 časova planirane su izjave za medije, a kod petlje Ljig u 19.30 časova Vučić će se obratiti građanima i označiti početak puštanja saobraćaja auto-putem "Miloš Veliki".

Dionica auto-puta od Obrenovca do Ljiga, dužine 62,7 kilometara, projektovana je za brzine od 130 kilometara na čas.

Auto-put je širok 28,4 metra i ima brzu, srednju i zaustavnu traku.

Na novoj saobraćajnici su 42 mosta i nadvožnjaka, te oko 200 kilometara odbojne ograde.