latinica  ћирилица
18/08/2019 |  09:06 | Autor: SRNA

Povoljni uslovi za vožnju

Saobraćaj se jutros u Republici Srpskoj i Federaciji BiH odvija nesmetano, ali se vozačima savjetuje oprez na dionicama koje prolaze kroz usjeke i pored kamenih kosina, gdje postoji mogućnost sitnijih odrona kamenja i zemlje na kolovoz, saopšteno je iz Auto-moto saveza Srpske.
Banjaluka -
Banjaluka

U toku je rekonstrukcija lokalnih puteva u opštini Donji Žabar zbog čega je izmijenjen režim saobraćaja na dionici regionalnog puta Obudovac-Lončari.

Izmjene saobraćaja aktuelne su na auto-putu Gradiška-Banjaluka zbog sanacije klizišta u Glamočanima, te zbog izgradnje naplatnih stanica "Čatrnja", "Nova Topola" i "Aleksandrovac", kao i na dionici magistralnog puta Јohovac-Rudanka zbog isključivanja i uključivanja mehanizcije koja je angažovana na izgradnji auto-puta od petlje Јohovac do petlje Rudanka.

Zbog radova je izmijenjen režim saobraćaja na putevima na području opštine Modriča, dionicama magistralnih puteva Modriča-Vukosavlje, Kotor Varoš-Obodnik, Polje-Brod, Krupac-Bogatići na području opština Istočna Ilidža i Trnovo, Bileća-Podosoje, Doboj-Poljice, te na regionalnim putnim pravcima Obudovac-Lončari i Šekovići-Caparde.

U toku su radovi na Mahovljanskoj petlji, zbog čega je izmijenjen režim odvijanja saobraćaja, uz privremeno postavljenu saobraćajnu signalizaciju.

Potpuno je obustavljen saobraćaj na lokalnom putu Svodna-Brezici, opština Novi Grad, zbog pokretanja klizišta.

Јednom saobraćajnom trakom, naizmjeničnim propuštanjem vozila, saobraća se na regionalnim putevima Karanovac-Kneževo u mjestu Ljubačevo, Ukrina-Gornja Vijaka i Lopare /Mačkovac/-Čelić, te Gornja i Donja Piskavica, u mjestu Strike zbog aktiviranih klizišta.

Zbog oštećenja nadvožnjaka kod "NIS Petrol pumpe" u Trnu saobraćaj se preko nadvožnjaka odvija jednom saobraćajnom trakom, dok teretna vozila ne saobraćaju.

Na dionici magistralnog puta Polje-Brod, u opštini Brod do 23. avgusta izmijenjen je režim saobraćaja zbog izgradnje distributivnih cjevovoda vodovodne mreže.

Zbog izgradnje mini-hidroelektrane na magistralnom putu Kotor Varoš-Obodnik, izmijenjen je režim saobraćaja.

Na regionalnom putu Površnice-Lopare saobraćaj teretnih vozila je preusmjeren na putni pravac Lopare-Priboj-Banj Brdo, dok je na dionici magistralnog puta Brod na Drini-granica BiH/Crna Gora /Šćepan Polje/ zabranjen saobraćaj za sva vozila ukupne mase veće od 16 tona.

Radi proslave slave opštine Rogatica, večeras od 17.00 do 2.00 i sutra od 15.00 do 2.00 časova biće obustavljen saobraćaj za sva vozila na dionici magistralnog puta Podromanija-Rogatica, na dijelu koji prolazi kroz Rogaticu, a vozila će biti preusmjeravana na alternativne pravce ulicama Đenerala Draže i Serdar Јanka.

Zbog održavanja Međunarodne auto-trke na brdskim stazama, na magistralnom putu Srbljani-Ostrožac-Cazin od 8.00 do 20.00 časova saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na druge saobraćajnice.

Na regionalnom putu Gračanica-Bukva-Srnice, kod mjesta Doborovci, zbog održavanja svečanosti od 14.00 časova do ponoći biće obustavljen saobraćaj za sva vozila, osim autobusa koji obavljaju linijski prevoz putnika.

Zbog izvođenja sanacionih radova obustavljen je saobraćaj na regionalnom putu Tromeđa-Zvirovići, a na auto-putu A-1 Podlugovi-Sarajevo sjever, u dužini od dva kilometra vozila saobraćaju dvosmjerno.

Tokom dana u tunelu Vranduk dva na magistralnom putu Zenica-Nemila saobraća se jednom trakom naizmjenično, a zbog povremeno pojačanog prometa vozila moguće je formiranje dužih kolona u oba smjera.

Na graničnim prelazima Brod, Gradiška, Donja Gradina, Kostajnica, Izačić, Deleuša i Hum od ranih jutarnjih časova je pojačan saobraćaj na izlazu iz BiH.

Iz sigurnosnih razloga, obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse na saobraćajnicama prema i od mosta graničnog prelaza Brčko-Gunja.