X

Za vaš uređaj je
dostupna aplikacija

latinica  ћирилица
Zdravosfera
18/08/2019 |  10:54 | Izvor: SRNA

Maduro ponovo uporedio Trampa sa Hitlerom

Predsjednik Venecuele Nikolas Maduro ponovo je uporedio postupke predsjednika SAD Donalda Trampa protiv njegove zemlje sa progonom Јevreja u nacističkoj Njemačkoj, nakon novih američkih sankcija Karakasu.
Nikolas Maduro (Foto: Sputnjik) -
Nikolas Maduro (Foto: Sputnjik)

- To što oni nama čine je, manje-više, ono što su nacisti radili narodima Evrope četrdesetih godina prošlog vijeka, ono što su nacisti radili Јevrejima i ja to osuđujem. Donald Tramp čini Venecueli ono što je nacistički vođa Adolf Hitler činio jevrejskom narodu - progon, napad, blokada - rekao je Maduro.

On je naveo da ima plan borbe protiv blokade koju je uvela Trampova administracija, piše list "El periodiko".

Maduro je u novembru rekao da Tramp progoni narod Venecuele jednako kao što je Hitler progonio Јevreje.

Prošle sedmice, Maduro je pozvao svoje sunarodnike da se pridruže skupovima protiv "neprijateljske politike" Trampove administracije i najavio da će uputiti pismo UN, koje će da potpiše više miliona građana Venecuele, u kome osuđuje američke sankcije Karakasu.

SAD su početkom mjeseca uvele nove sankcije Venecueli, a savjetnik za nacionalnu bezbjednost SAD Džon Bolton rekao je da kazne državnim entitetima i pojedincima "šalju direktan signal svima koji pomažu diktaturu Madura i podrivaju demokratski izabran nacionalni parlament ili privremenog predsjednika Huana Gvaida", prenio je "Sputnjik".

Vlada Venecuele osudila je sankcije kao "još jednu tešku agresiju Trampove adminstracije kroz proizvoljni ekonomski terorizam protiv naroda Venecuele".