latinica  ћирилица
19/08/2019 |  07:50 ⇒ 13:57 | Autor: SRNA

Počinje Kočićev zbor

Inovativnim projektom pod nazivom "Soba sjećanja na Petra Kočića" danas će u Narodnoj i univerzitetskoj biblioteci Republike Srpske u Banjaluci početi ovogodišnji 54. Kočićev zbor.
Kočićev zbor (ilustracija) - Foto: RTRS
Kočićev zbor (ilustracija)Foto: RTRS

Izložba upriličena u "Sobi sjećanja na Petra Kočića", kako ističu u Biblioteci, prati životni put srpskog velikana, sa posebnim osvrtom na njegov književni i politički rad.

- Interaktivan pristup sadržajima, koji su prikazani u različitim formatima, od fotografije i dokumenta, preko audio i video-zapisa, do holograma i virtuelne realnosti, prilagođen je posjetiocima svih uzrasta - naglasili su iz Narodne i univerzitetske biblioteke Srpske.

Iz Gradske uprave ističu da ovogodišnja manifestacija posvećena narodnom tribunu Petru Kočiću, donosi brojne sadržaje koji će biti održani do 25. avgusta na tri lokacije - u Banjaluci, Stričićima i Beogradu.

Svečana akademija će biti održana 24. avgusta čiji će koncept biti nešto drugačiji u odnosu na protekle.

Poslije zvaničnog dijela, koji obuhvata i svečano uručivanje ovogodišnje Kočićeve nagrade, biće održan polučasovni koncert Olivera Njege uz klavirsku pratnju Nevene Živković.

I ove godine borbe bikova, koje tradicionalno privlače veliki broj posjetilaca, moći će da se gledaju u dva navrata, pošto je predviđeno da budu priređene u subotu i nedjelju, 24. i 25. avgusta na zborištu u Stričićima.