X

Za vaš uređaj je
dostupna aplikacija

latinica  ћирилица
Tvoje lice zvuči poznato
19/08/2019 |  08:12 ⇒ 08:17 | Izvor: SRNA

Obustava saobraćaja na dionici Podromanija-Rogatica

Saobraćaj za sva vozila na dionici magistralnog puta Podromanija-Rogatica, na dijelu koji prolazi kroz Rogaticu, biće obustavljen tokom poslijepodneva i večeras zbog proslave slave opštine Rogatica, saopšteno je iz Auto-moto saveza Republike Srpske.
Saobraćaj - Foto: RTRS
SaobraćajFoto: RTRS

Obustava će trajati od 15.00 do 2.00 časa, a vozila će biti preusmjerena na alternativne pravce - ulicama đenerala Draže i Serdar Јanka.

Iz Opštinske uprave je saopšteno da će se zbog preobraženjskih svečanosti saobraćaj u Rogatici odvijati sa obustavama u dijelu Ulice srpske sloge i preusmjeravanjem na zaobilazne ulice - iz pravca Podromanija-Ustiprača kroz ulice Јanka Јolovića, đenerala Draže i Pere Kosorića, a iz pravca Ustiprača-Podromanija ulicama Pere Kosorića i Serdar Јanka.

Saobraćaj iz pravca Borika odvijaće se ulicama Rogatičke brigade, Omladinskom i Serdar Јanka.

Na većini magistralnih i regionalnih putnih pravaca u Republici Srpskoj saobraćaj se odvija bez zastoja i posebnih ograničenja, a u jutarnjim časovima moguća je magla na putevima koji prolaze kroz kotline i pored rijeka, kao i preko prevoja.

Na dionicama kroz usjeke i pored kamenih kosina mogući su sitniji odroni kamenja i zemlje na kolovoz.

Zbog izgradnje distributivnih cjevovoda vodovodne mreže, izmijenjen je režim saobraćaja na dionici magistralnog puta Polje-Brod, u opštini Brod, od 2. do 23. avgusta.

Zbog deminiranja terena na deminerskom radilištu "Klakari Donji osam, 13 i 14", u opštini Brod dolazi do privremenih obustava saobraćaja na dionici magistralnog puta Brod-Odžak radnim danima od 8.00 do 15.00 časova, u intervalima 30 minuta obustave i 10 minuta propuštanja saobraćaja.

Na auto-putu Gradiška-Banjaluka, u mjestu Glamočani, do 15. avgusta trajaće sanacija klizišta.

U toku je postavljanje kamera za kontrolu brzine na auto-putu Gradiška-Banjaluka, lokalitet Mahovljanske petlje, zbog čega je izmijenjen režim odvijanja saobraćaja.

Na istom auto-putu, zbog izgradnje naplatne stanice "Čatrnja", izmijenjen je režim odvijanja saobraćaja.

U toku je izgradnja i sprovođenje privremenog sistema naplate putarine na auto-putu "9. januar", Banjaluka-Doboj, na petlji Mahovljani, zbog čega je na ovom lokalitetu izmijenjen režim odvijanja saobraćaja.

Režim odvijanja saobraćaja, zbog radova, izmijenjen je na dionici magistralnog puta Banjaluka /Rebrovac/-Čelinac i na dionici Čelinac-Kotor Varoš. Saobraćaj se odvija naizmjenično jednom trakom.

Zbog izgradnje mini-hidroelektrane na magistralnom putu Kotor Varoš-Obodnik, izmijenjen je režim odvijanja saobraćaja.

Zbog oštećenja nadvožnjaka kod NIS petrol pumpe u Trnu, saobraćaj se preko nadvožnjaka odvija jednom trakom, dok teretna vozila ne saobraćaju.

Saobraćaj se na dionici magistralnog puta Krupac-Bogatići, na području opština Istočna Ilidža i Trnovo, odvija naizmjenično, jednom trakom, zbog izgradnje male hidroelektrane Krupac na rijeci Željeznici.

Na dionici magistralnog puta Brod na Drini-Šćepan Polje zabranjen je saobraćaj za sva vozila čija ukupna masa prelazi 16 tona.

Na regionalnom putu Bratunac tri-Drinjača od ponoći do 7.00 časova i od 16.00 časova do ponoći na snazi je zabrana saobraćaja za teretna vozila ukupne mase preko 3,5 tone i autobuse klase M3, zbog sanacije klizišta.

Ova zabrana se ne odnosi na autobuse prevoznika "Drinatrans" Zvornik, koji saobraćaju na redovnim autobuskim linijama Zelinja-Zvornik, Bratunac-Polom-Zvornik, Bratunac-Polom-Bijeljina i Polom-Bratunac.

Na regionalnom putu Površnice-Lopare saobraćaj teretnih vozila je preusmjeren na putni pravac Lopare-Priboj-Banj Brdo.

Zbog aktiviranih klizišta, jednom trakom, naizmjeničnim propuštanjem vozila, saobraćaj se odvija na regionalnim putevima Karanovac-Kneževo, u mjestu Ljubačevo, Ukrina-Gornja Vijaka i Lopare /Mačkovac/-Čelić.

Zbog izgradnje oborinskog kolektora, izmijenjen je režim saobraćaja na magistralnom putu M-4, dionica Derviši-Banjaluka /pijaca/, na raskrsnici Bulevar Milutina Milankovića i Ulice knjaza Miloša.

Radovi su planirani do 28. avgusta i za to vrijeme saobraćaj će biti regulisan privremeno postavljenom saobraćajnom signalizacijom.

Na magistralnom putu Zenica-Nemila zbog sanacionih radova u tunelu Vranduk dva saobraća se naizmjenično, jednom trakom. Tokom dana, zbog povremeno pojačanog prometa vozila, moguće je formiranje dužih kolona u oba smjera.

U noćnim časovima dolazi do obustava saobraćaja u intervalima od 00.30 do 1.30 časova, od 2.00 do 3.30 časova i od 4.00 do 5.30.

Na obilaznici kroz naselje Tetovo /Nemila-Tetovo-Zenica/ zabranjen je saobraćaj za teretna vozila čija ukupna masa prelazi 7,5 tona.

Zbog radova na auto-putu A-1 Podlugovi-Sarajevo sjever u dužini od dva kilometra vozila saobraćaju dvosmjerno.

Na graničnom prelazu Gradiška i Zupci pojačan je saobraćaj vozila na izlazu iz BiH, čeka se do sat vremena.

Na ostalim graničnim prelazima u BiH zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Zbog bezbjednosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse na saobraćajnicama prema i od mosta graničnog prelaza Brčko-Gunja.