X

Za vaš uređaj je
dostupna aplikacija

latinica  ћирилица
Obavijest
19/08/2019 |  10:15 ⇒ 10:51 | Izvor: SRNA

Osumnjičeni da su oštetili državu za više od pola miliona evra

Crnogorska policija podnijela je nadležnom tužilaštvu krivične prijave zbog utaje poreza i doprinosa kojima je oštećen državni budžet za više od pola miliona evra.
Policija Crne Gore (Foto: rtcg.me) -
Policija Crne Gore (Foto: rtcg.me)

- Službenici Uprave policije su u Herceg Novom nadležnom tužiocu podnijeli krivične prijave protiv jednog pravnog i odgovornog fizičkog lica u tom pravnom licu, kao i još tri fizička, zbog sumnje da su utajom poreza i doprinosa oštetili budžet Crne Gore za 545.520 evra - saopšteno je iz crnogorske Uprave policije.

U saopštenju se dodaje da su firma "Gorateks" iz Herceg Novog i odgovorno lice čiji su inicijali R.G. osumnjičeni da su pričinili štetu budžetu od 426.720 evra.

Lice iz Herceg Novog čiji su inicijali V.M. osumnjičeno je da je kao izvršni direktor i ovlašteni zastupnik hercegnovske firme "Vusamont" nanijelo štetu budžetu od 47.990 evra, a lica iz ove opštine čiji su inicijali L.A. i B.N. sumnjiče se da su pričinila štetu od 70.810 evra.

Crnogorska policija navodi da trenutno provjerava poslovanje oko 1.000 privrednih društava.

Iz crnogorske Uprave policije podsjetili su da su njihovi službenici od početka godine do 1. avgusta nadležnim tužiocima podnijeli 134 krivične prijave protiv 156 fizičkih i pravnih lica za 147 krivičnih djela, kojima je nastala materijalna šteta po budžet Crne Gore od oko 1,52 miliona evra.