X

Za vaš uređaj je
dostupna aplikacija

latinica  ћирилица
Tvoje lice zvuči poznato
19/08/2019 |  12:07 ⇒ 13:08 | Izvor: RTRS

Јondić: Više zdravstvene zaštite za radnike MUP-a Srpske

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač potpisaće u Banjaluci sa predsjednicom Sindikata radnika unutrašnjih poslova Anicom Јondić posebni kolektivni ugovor između ovog ministarstva i Sindikata.

Anica Јondić, predsjednica Sindikata radnika unutrašnjih poslova kaže da će novi posebni kolektivni ugovor, koji će potpisati sa ministrom unutrašnjih poslova obezbijediti kontinuitet postojećih prava za sve pripadnike MUP-a Srpske.

- Posebni kolektivni ugovor koji smo potpisali u avgustu 2016. godine i koji smo u cijelosti primjenjivali u protekle tri godine bio je najbolji pokazatelj da bi određena pitanja trebalo preciznije definisati, što smo i uradili ovim novim kolektivnim ugovorom - ističe Јondićeva.

Kaže da su preciznije definisali pitanje neplaćenog odsustva, opšte zaštite radnika u smislu višeg nivoa brige za njihovo zdravlje, preventivne preglede, te blagovremeno otkrivanje ranih bolesti specifičnih za žene i slično, pitanje prevoza.

- Ono što je nama veoma bitno jeste da smo se usaglasili da određena pitanja zaslužuju dodatnu pažnju. Mi ćemo nastaviti sa pregovorima. Danas potpisujemo novi posebni kolektivni ugovor, ali proces pregovaranja ne prestaje, jer se prepoznao određen broj pitanja, a koji zaslužuju dodatnu pažnju i energiju da bi bili riješeni uz korist naših ljudi - navodi Јondićeva.