latinica  ћирилица
19/08/2019 |  12:25 ⇒ 17:54 | Autor: RTRS

Dodik: Nekome u interesu da sruši sporazum izbornih pobjednika (VIDEO)

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je danas da je nekome očigledno u interesu da sruši Sporazum o principima za formiranje vlasti na nivou BiH koji su potpisali SNSD, HDZ BiH i SDA i da u tome uspijeva.
Milorad Dodik (Foto:N1) -
Milorad Dodik (Foto:N1)

Dodik je novinarima u Doboju rekao da je sve u vezi Sporazuma, koji su potpisali izborni pobjednici, bespotrebno iskomplikovano.

Kada je riječ o sutrašnjoj redovnoj sjednici Predsjedništva BiH, Dodik je ponovio da neće glasati za Godišnji nacionalni plan.

- Neću glasati za ANP, ne zna se ni ko ga je pisao ni šta žele s njim. Mnogo je tamo nekih reformi, poput reforme policije i ja neću na to pristati - istakao je on.

Dodik je rekao da je predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić sazivanjem sjednice na čijem se dnevnom redu nalazi ANP, urušio dobru atmosferu nakon Sporazuma o formiranju vlasti.

- Ta dobra atmosfera urušena je Komšićevim od ranije poznatim zahtjevima. Tražio sam da bude zakazana vanredna sjednica da bismo operacionalizovali taj stranački sporazum, ali je on smatrao da prije toga treba da zakaže redovnu sjednicu, što je njegovo pravo kao predsjedavajućeg - rekao je Dodik.

Komentarišući današnji sastanak Komšića sa američkim i britanskim ambasadorom u BiH Erikom Nelsonom i Metjuom Fildom, Dodik je naglasio da stranci ne bi trebalo da se miješaju u unutrašnje stvari, ali da Komšić ima pravo da se sastaje s kim želi.