X

Za vaš uređaj je
dostupna aplikacija

latinica  ћирилица
Tvoje lice zvuči poznato
19/08/2019 |  12:40 ⇒ 16:35 | Izvor: SRNA

Pripadnicima MUP-a ubuduće veće penzije

Vlada Republike Srpske usvojila je danas po hitnom postupku Prijedlog zakona o dopuni Zakona o policiji i unutrašnjim poslovima koji će uticati na poboljšanje materijalnog položaja policijskih službenika koji odu u penziju.
Vlada Republike Srpske - Foto: RTRS
Vlada Republike SrpskeFoto: RTRS

- Predloženim dopunama propisuje se da se policijskom službeniku lični koeficijent prilikom ostvarivanja prava na penziju utvrđuje na osnovu pet godišnjih plata koje su za policijskog službenika najpovoljnije - rekla je šefica Biroa Vlade Republike Srpske za odnose sa javnošću Vera Sajić na konferenciji za novinare poslije sjednice Vlade.

Iz Vlade je saopšteno da je cilj predložene dopune zakona da se poboljša materijalno stanje policijskih službenika koji su stekli pravo na starosnu ili invalidsku penziju.

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač najavio je ranije povećanje penzija za pripadnike Ministarstva unutrašnjih poslova koji u budućnosti budu odlazili u penziju posredstvom drugačijeg obračuna za koji će biti korišten petogodišnji prosjek plata.

On je ocijenio da će ova odluka za njih biti satisfakcija i potvrda da Republika misli na njih i da neće biti zaboravljeni.