latinica  ћирилица
19/08/2019 |  17:36 | Autor: SRNA

Govedarica: Srpska i Srbija moraju da budu zajedno

Funkcioner SDS-a Vukota Govedarica rekao je da je Srbija 2007. godine definisala da je vojno neutralna i da SDS od tada smatra da na tom putu Srbija i Republika Srpska moraju da budu zajedno.
Vukota Govedarica - Foto: SRNA
Vukota GovedaricaFoto: SRNA

On je naveo da Srbija nikad nije uputila zahtjev za prijem u NATO, te da je i stav SDS-a u tom pogledu poznat.

Prema njegovim riječima, vojna neutralnost podrazumijeva da na teritoriji vojno neutralne zemlje mogu da budu samo vojnici te zemlje, a nikako vojnici nekih drugih zemalja, saopšteno je iz SDS-a.

- Rezolucija o vojnoj neutralnosti je farsa i spin koji je prije godinu-dvije poslužio Miloradu Dodiku da promijeni stav. Јasno je kako je ubijena Rada Abazović i niko nije odgovarao, kao i slučaj "Starovlah", gdje su NATO vojnici skoro ubili sveštenika i njegovog sina - dodao je Govedarica.

Govoreći o ulozi šefa Delegacije EU u BiH Lars-Gunara Vigemarka u procesu donošenja odluka u BiH, Govedarica je rekao da je Vigemark "kum svih Dodikovih, Izetbegovićevih i Čovićevih sporazuma koji su napravljeni i samo je pitanje ko je od njih odriješio kumovsku kesu, a jedno od njegovih prijašnjih kumstava je i donošenje zakona o akcizama, te stoga što prije mora napustiti BiH".