latinica  ћирилица
19/08/2019 |  19:07 | Autor: SRNA

Mladi reprezentativci u Košarkaškom kampu u Dvorovima

Pomoćnik ministra za sport Republike Srpske Dragan Јaćimović svečano je danas otvorio Košarkaški kamp u Dvorovima kod Bijeljine u okviru Ljetne škole sporta za koju Vlada godišnje izdvaja 200.000 KM.
Dragan Јaćimović na Ljetnoj školi sporta - Foto: SRNA
Dragan Јaćimović na Ljetnoj školi sportaFoto: SRNA

Јaćimović je rekao novinarima da Ministarstvo porodice, omladine i sporta već 18 godina organizuje Ljetnu školu sporta u okviru koje se održavaju brojni kampovi za sve sportove širom Republike Srpske.

- Posebno je zadovoljstvo što je s nama član reprezentacije Srbije Dragana Stanković koja je primjer dobrog čovjeka i vrhunskog sportiste na koju mladi treba da se ugledaju - istakao je on.

Prema riječima Јaćimovića, uslovi za rad su vrhunski u Bijeljini, a učesnicima Košarkaškog kampa obezbijeđeni su smještaj i hrana u Banji Dvorovi.

- Nadam se da će na ovom terenu izrasti još brojni vrhunski sportisti - poručio je Јaćimović.

Stankovićeva je na otvaranju Košarkaškog kampa izrazila zadovoljstvo što ima priliku da podrži mlade talente iz Republike Srpske, među kojima je i ona bila na početku karijere.

Generalni sekretar Košarkaškog saveza Republike Srpske Dragan Ćazić rekao je novinarima da je u sedmodnevnom kampu okupljeno 15 dječaka, 15 djevojčica i četiri trenera, najbolji košarkaši 2005. godišta koji čine reprezentaciju Republike Srpske u malom.

- Ovo je promocija košarke i afirmacija mladih košarkaša, a želja nam je da po povratku u svoje matične klubove oni utiču na omasovljavanje ovog sporta - naveo je Ćazić i zahvalio na podršci resornim ministarstvu, Banji Dvorovi i Osnovnoj školi Dvorovi čije resurse koriste.

Direktor škole u Dvorovima Čedo Јanković rekao je na otvaranju kampa da je čast i zadovoljstvo ugostiti mlade reprezentativce Republike Srpske koji su budućnost košarke i najbolji predstavnici svoje zemlje u svijetu.