X

Za vaš uređaj je
dostupna aplikacija

latinica  ћирилица
Obavijest
20/08/2019 |  08:54 ⇒ 11:28 | Izvor: SRNA

Migracioni centar u Medenom Polju ne smije biti izgrađen, sutra sastanak sa Dodikom

Načelnik opštine Bosanski Petrovac Dejan Prošić izjavio je da migracioni centar ne smije biti izgrađen u Medenom Polju na području ove opštine i da će se boriti da taj prijedlog Vlade Unsko-sanskog kantona ne bude realizovan.
Dejan Prošić - Foto: RTRS
Dejan ProšićFoto: RTRS

Prošić je najavio da će sutra o tome u Banjaluci razgovarati sa srpskim članom Predsjedništva BiH Miloradom Dodikom, navodeći da na sastanku očekuju i ministre u Vladi Republike Srpske, te predstavnike federalnih opština Drvar, Glamoč i Bosansko Grahovo.

- Očekujem pozitivne zaključke i rješenja za našu lokalnu zajednicu. U ovoj borbi su nas već podržali i iz SNSD-a i iz SDA. Imamo obećanje da ovo pitanje neće biti delegirano Savjetu ministara, već da će se tražiti drugi modaliteti. Vjerujem u to, inače ćemo morati da se borimo i drugim sredstvima protiv izgradnje migracionog centra u našoj opštini - rekao je Prošić za Glas Srpske.

On je podsjetio da niko od nadležnih u opštini Bosanski Petrovac nije bio konsultovan kada je lokacija Medeno Polje predlagana za smještaj migranata.

Opštinsko vijeće Bosanski Petrovac usvojilo je u subotu, 17. avgusta, rezoluciju kojom od Vlade Unsko-sanskog kantona zahtijeva da odustane od prijedloga da centar za migrante bude smješten u Medenom Polju ili slijedi blokada magistralnog puta prema Bihaću, a najavljena je i spremnost da čak stanovnici napuste svoj grad i upute se ka EU.