latinica  ћирилица
20/08/2019 |  13:09 ⇒ 21/08/2019 | 07:27 | Autor: RTRS

Dodik sa Srbima iz FBiH o migrantima i proslavi "oslobođenja" Drvara (VIDEO)

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik razgovaraće sutra u Banjaluci sa načelnicima opština Bosanski Petrovac, Glamoč, Grahovo i Drvar.
Milorad Dodik - Foto: RTRS
Milorad DodikFoto: RTRS

Na sastanku će biti razgovarano o položaju Srba u opštinama u Federaciji BiH i migrantskoj krizi, najavljeno je iz kabineta srpskog člana Predsjedništva BiH.

Dodik je danas novinarima u Sarajevu rekao da će biti riječi o najavi Kantonalnog odbora HDZ-a BiH Livno o obilježavanju 24 godine od "oslobođenja Bosanskog Grahova, Glamoča i Drvara".

- Јa sam ranije rekao da se tome protivim i da ću na dan kada je to zakazano i spreman sam da budem dio onih koji će fizički spriječiti da bilo ko dođe u Drvar i obilježava taj dan - istakao je on.

Kada je riječ o migrantskoj krizi, Dodik je rekao da Republika Srpska ne prihvata da se na njenom prostoru prave bilo kakvi centri gdje će boraviti migranti.

Sastanku u Banjaluci prisustvovaće i ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač, ministarka finansija Republike Srpske Zora Vidović i zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Nikola Špirić.

Povezane vijesti:

Migracioni centar u Medenom Polju ne smije biti izgrađen, sutra sastanak sa Dodikom