X

Za vaš uređaj je
dostupna aplikacija

latinica  ћирилица
20/08/2019 |  13:14 | Izvor: SRNA

Uhapšen državljanin Rumunije i državljanka Italije zbog krijumčarenja ljudi

Službenici Granične policije BiH uhapsili su na graničnom prelazu Gradina državljanina Rumunije čiji su inicijali S.G.S. /25/ osumnjičenog za krijumičarenje ljudi, saopšteno je iz Granične policije.
Granična policija - Foto: dnevni avaz
Granična policijaFoto: dnevni avaz

Kontrolom automobila njemačkih registarskih oznaka kojim je upravljao S.G.S. utvrđeno je da je suvozač na uvid dao ličnu kartu Rumunije, a da je riječ o državljaninu Avganistana koji je boravio u migrantskom centru Ušivak.

Vozač S.G.S, koji je uhapšen 17. avgusta, predat je Tužilaštvu BiH.

Pripadnici Granične policije BiH su na Međunarodnom aerodromu Sarajevo, na letu iz Istanbula uhapsili državljanku Italije i Bugarske čiji su inicijali P.G. /53/ zbog sumnje da je počinila krivično djelo krijumičarenje ljudi.

Granična policija je kontrolisala ovu ženu zajedno sa još tri lica i tom prilikom su otkrivena tri pasoša Turske, nosači i silikonski otisci pečata graničnih policija EU zemalja i Turske.

P.G. je, uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu predata Tužilaštvu BiH, dok su tri državljanina Turske ispitana u svojstvu svjedoka i odbijen im je ulaz u BiH nakon čega su vraćeni u Istanbul.

Iz Granične policije navode da je u prvih sedam mjeseci evidentirano 37 krivičnih djela krijumčarenje ljudi, te tri organizovane grupe ili udruženja za vršenje krivičnog djela krijumčarenje migranata.

Nadležnom tužilaštvu je u ovom periodu podneseno 37 izvještaja protiv 74 lica, a među prijavljenima je 61 državljanin BiH, četiri Srbije, tri Crne Gore i po jedan državljanin Turske, Egipta, Sirije, Holandije, Pakistana i Alžira.

- Broj otkrivenih krijumčara, a samim tim i aktivnosti policijskih službenika konstantno se povećava - navedeno je u saopštenju.