latinica  ћирилица
20/08/2019 |  18:41 ⇒ 18:54 | Autor: sputniknews.com

Kako je "Oro" fasciniralo Šojgua (FOTO/VIDEO)

Pop pjevačica Јelena Tomašević bila je ovog vikenda specijalan gost na svečanoj ceremoniji zatvaranja 5. Međunarodnih vojnih igara, najvećeg i najbolje organizovanog vojno-sportskog takmičenja u svijetu, na kome su učestvovali i pripadnici Vojske Srbije.
Јelena Tomašević na svečanoj ceremoniji (foto: Olivera Ikodinović) -
Јelena Tomašević na svečanoj ceremoniji (foto: Olivera Ikodinović)

Ona je u Rusiju stigla na poziv ruskog Ministarstva odbrane, a svojim fantastičnim nastupom na velikoj sceni Parka Patriot, nedaleko od Moskve, oduševila je ministre, načelnike generalštabova i predstavnike vojnog vrha zemalja-učesnica Igara, kao i pripadnike Oružanih snaga iz 39 zemalja iz Evrope, Azije, Afrike, Centralne i Latinske Amerike.

Tomaševićeva je nastupila sa ansamblom pesama i igara Ruske armije "Aleksandrov", a takođe je izvela i svoju pjesmu "Oro", sa kojom je 2008. godine na Evroviziji u Beogradu zauzela visoko šesto mjesto.

Iz prvog reda Јelenin nastup je pratio i ministar odbrane Rusije Sergej Šojgu, koji je pozdravio pevačicu srdačnim aplauzom.

Јelena Tomašević na svečanoj ceremoniji (foto: Olivera Ikodinović)

Srpska pjevačica se na ruskom jeziku zahvalila Šojguu na pozivu da učestvuje na zatvaranju Vojnih igara, kao i za mogućnost da nastupi sa poznatim ansamblom "Aleksandrov", što je izmamilo osmjeh na licu ruskog ministra.

Nastup srpske pop zvezde komentarisan je i nakon svečane ceremonije zatvaranja Igara, a ruski novinari joj predviđaju blistavu karijeru u Rusiji - "ukoliko to ona poželi".

      View this post on Instagram

#oro #armygames2019 #Moskva #Rossiя #jelenatomasevic #moscow #russia

A post shared by Jelena Tomasevic Bosiljcic (@jelenatomasevic_official) on Aug 18, 2019 at 10:46am PDT

- Ne znam, to kod mene ne ide planski. Sve mi se stvari dešavaju iznenada, kao i ova saradnja sa ansamblom "Aleksandrov". Niti sam ovo očekivala, niti sam mogla da pretpostavim da će se ovo desiti, tako da je vrlo moguće da ću u budućnosti češće sarađivati sa ruskim kolegama, a moja želja je, naravno, i sa horom "Aleksandrov". Bilo bi zaista lijepo da se to dogodi, a mislim da se paralelno može i u Srbiji i ovde napraviti karijera - rekla je Tomaševićeva za Sputnjik, ističući da je nastup na Međunarodnim vojnim igrama "nešto što svaki pjevač može samo da poželi".

Pjevala i u Kremlju

Јeleni ovo nije prvi nastup na velikim scenama Rusije, ali je, možda, najznačajniji do sada. Prije deset godina pjevala je u Kremlju sa Boaz i Sirušo pesmu Time to pray snimljenu nakon njihovog upoznavanja na Evrosongu. Prošle godine je imala fantastičan nastup pred sto hiljada ljudi u Sevastopolju, na manifestaciji "Ruska mašta". To je spektakularni bajk-šou, koji tradicionalno organizuje najveći ruski motociklistički klub "Noćni vukovi", na čijem je čelu Aleksandar Zaldostanov - Hirurg, prijatelj predsjednika Rusije Vladimira Putina.

Tomaševićevu vezuje za Rusiju i to što njen suprug, poznati srpski glumac Ivan Bosiljčić, već nekoliko godina uspješno gradi karijeru u ovoj zemlji, a trenutno boravi u Sankt Peterburgu, gdje snima seriju "Kazanova u Rusiji".

- Posljednji put sam bila u Moskvi prije deset godina i od tada se grad dosta promijenio. Uživala sam i mnogo mi je drago što sam imala vremena da prošetam gradom. Dosta se izgradilo. Moskva i Sankt Peterburg imaju dosta sličnosti, iako je Sankt Peterburg više morski grad, zbog mnogo rječica, kanala i brodića. Ono što je u Rusiji ostavilo najjači utisak na mene je svakako njihova arhitektura i prostranstvo. Sve je prostrano i veliko - i ulice i zgrade i trgovi i hramovi i sve je velelepno. Naravno, utisak ostavlja i njihova istorija i književnost, kao i posvećenost religiji i svetinjama, ali i to koliko imaju poštovanja prema tome što su izgradili i kako umiju to lijepo da čuvaju - kaže Јelena.

Tomaševićevu krajem avgusta i početkom septembra očekuju nastupi u Srbiji i Sjevernoj Makedoniji, a na pitanje - da li su u planu i koncerti u Moskvi, ona kaže - da joj je to želja i da bi voljela da se to ostvari.