latinica  ћирилица
20/08/2019 |  21:17 ⇒ 21:43 | Autor: SRNA

Vučić - Pompeo: Beograd može da računa na američku podršku za ukidanje taksi

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je večeras poslije sastanka sa američkim državnim sekretarom Majklom Pompeom u Njujorku da Srbija može da računa na američku podršku kada je riječ o ukidanju taksa i nastavku dijaloga Beograda i Prištine.
Aleksandar Vučić i Majk Pompeo - Foto: B92
Aleksandar Vučić i Majk PompeoFoto: B92

- Dugo smo razgovarali o svemu, želio je da čuje šta Srbija misli, prije svega, o rješavanju kosovskog problema. Čini mi se da sam na najkraći i najjednostavniji način rekao stav Srbije - napisao je Vučić na "Instagramu".

Predsjednik Srbije je istakao da je zamolio američku administraciju da pokuša, iako je to i do sada činila, da još snažnije utiče na kosovsko-metohijske Albance da ukinu takse koju su nametnuli Srbiji prije godinu dana.

- I po tom pitanju nema sumnje da imamo američku podršku, jer oni, kao i mi, smatraju da je važno da se nastavi dijalog između Beograda i Prištine - zaključio je Vučić.

Pompeo je rekao da je sa Vučićem imao produktivne razgovore o dijalogu Beograda i Prištine i pristupanju Srbije EU.

- Normalizacija odnosa sa Kosovom ojačaće stabilnost i napredak za Srbiju, Balkan i transatlantsku zajednicu - napisao je Pompeo na svom "Tviter" nalogu po završetku sastanka u Njujorku.

Vučić je na svom "Instagram" profilu uz informaciju o sastanku objavio i tri fotografije.

Američki državni sekretar Majkl Pompeo rekao je večeras da je sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem imao produktivne razgovore o dijalogu Beograda i Prištine i pristupanju Srbije EU.