X

Za vaš uređaj je
dostupna aplikacija

latinica  ћирилица
21/08/2019 |  11:09 | Izvor: SRNA

Vučić: Tražio sam od Kolinde da ne koristi izraz "velikosrpska agresija"

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić potvrdio je navode hrvatskih medija da je od predsjednika Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović tražio da se ne koristi stalno izraz "velikosrpska agresija", ali i bolje uslove života za Srbe u Hrvatskoj.
Aleksandar Vučić  (Foto:Tanjug) -
Aleksandar Vučić (Foto:Tanjug)

- Kada je riječ o komunikaciji između kabineta dva predsjednika, nema tu bog zna kakve tajne. Kolinda Grabar Kitarović je od mene tražila da se posebno pozabavim nestalim licima i ja u narednom periodu očekujem prve rezultate po tom pitanju, a nije lako, mnogo je teško - rekao je Vučić za TV Prva.

On je rekao i da je to normalna komunikacija između dva predsjednika ukoliko se želi mir i dobri odnosi između dvije zemlje.

- Kitarovićeva je, uprkos našim teškim odnosima, teškoj emociji koja postoji između Srba i Hrvata, pokušavala da to konkretnim stvarima mijenjamo. Vjerujem ako krenemo u pronalaženje nestalih da ćemo stvoriti neku bazu za popravljanje odnosa između Srba i Hrvata - naveo je on.

Pojedini hrvatski mediji objavili su da bi u predizbornoj kampanji protivkandidati Kitarovićeve mogli da iskoriste njenu prepisku sa saradnicima u kojoj se navodi, između ostalog, prepiska sa Vučićem.