X

Za vaš uređaj je
dostupna aplikacija

latinica  ћирилица
21/08/2019 |  14:08 ⇒ 17:04 | Izvor: RTRS

Klincov: Žalićemo se na rješenje Inspektorata o diplomi Mehmedagića

Rektor Univerziteta za poslovne studije Banjaluka Radovan Klincov rekao je da će se ova ustanova žaliti na rješenje Inspektorata Republike Srpske kojim joj je naloženo da zbog nepravilnosti poništi diplomu izdatu direktoru Obaveštajno-bezbjednosne agencije BiH Osmanu Mehmedagiću i proglasi je ništavnom u Službenom glasniku Srpske.
Osman Mehmedagić (foto:screenshot RTRS/RAS Srbija) -
Osman Mehmedagić (foto:screenshot RTRS/RAS Srbija)

Klincov je rekao da su primili rješenje Inspektorata u kojem je određeno da ovaj univerzitet u roku od osam dana od prijema može pokrenuti drugostepeni postupak i izjaviti žalbu pred Ministarstvom za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo Srpske.

- Ukoliko resorno ministarstvo potvrdi rješenje Inspektorata i odbaci žalbu našeg univerziteta, imamo mogućnosti da pokrenemo upravni spor pred nadležnim okružnim sudom, pa i da kasnije, ukoliko slučaj ne bude riješen u našu korist, vodimo postupke pred višim sudskim instancama, koristeći sve pravne lijekove - naveo je Klincov.

On je apelovao da se mediji uzdrže od prejudiciranja i prenošenja neosnovanih izjava o navodnim lažnim i falsifikovanim diplomama ovog i drugih univerziteta, podsjetivši da društvo može da bude ponosno na ovu privatnu visokoškolsku ustanovu koja je među prvim akreditovanim u BiH.

Klincov je dodao da je saglasan sa izjavama srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika i resornog ministra Srđana Rajčevića koji se zalažu za zatvaranje fakulteta ukoliko izdaju lažne diplome.