latinica  ћирилица
21/08/2019 |  15:14 ⇒ 15:36 | Autor: SRNA

Finansijska podrška Festivalu domaćih proizvoda

Ministar privrede i preduzetništva Republike Srpske Vjekoslav Petričević razgovarao je danas u Banjaluci sa predstavnicima Udruženja mladih ekonomista Srpske o predstojećem Festivalu domaćih proizvoda, koji će biti održan 13. septembra u ovom gradu.
Banjaluka - Ministarstvo privrede - Foto: SRNA
Banjaluka - Ministarstvo privredeFoto: SRNA

Cilj manifestacije je da se u javnosti podigne svijest o značaju kupovine domaćih proizvoda i koliki uticaj ona ima na cjelokupnu ekonomsku situaciju u Republici Srpskoj, saopšteno je iz Ministarstva.

Petričević je istakao da će Ministarstvo finansijski podržati ovu manifestaciju, koja se održava po drugi put kako bi se unaprijedila promocija domaće privrede, unaprijedilo preduzetništvo i ekonomski napredak, te povećala konkurentnost i prepoznatljivost domaćih proizvoda.

On je dodao da je ovo dobra prilika za medijsku promociju domaće proizvodnje i potencijala Srpske.

Članovi UMEK-a predstavili su svoje aktivnosti i izrazili zahvalnost na podršci, te naglasili da je jedan od njihovih osnovnih ciljeva da mladi ljudi ne napuštaju Republiku Srpsku, nego da svoje poslovne ideje realizuju na domaćem tržištu.

Ovogodišnja manifestacija će okupiti oko 60 izlagača iz svih krajeva Republike Srpske i predstaviti oko 500 proizvoda iz različitih privrednih grana, gdje će izlagači predstaviti svoje najkvalitetnije proizvode posjetiocima.

Sastanak je održan u prostorijama Ministarstva, a predstavnike mladih ekonomista predvodio je predsjednik Udruženja Goran Vučić.