latinica  ћирилица
21/08/2019 |  15:51 ⇒ 17:29 | Autor: RTRS

Završeno Šamačko ljeto

U Šamcu je završena kulturno-sportska manifestacija "Šamačko ljeto" koja je, u protekla dva mjeseca, obilovala brojnim događajima. Cilj manifestacije bio je promocija šamačkih turističkih potencijala, a bogat i sadržajan program rezultirali su povećanjem broja turista i popunjenošću svih smještajnih kapaciteta.

Da Šamac sa prirodnim ljepotama pitome ravnice, rijekama i jezerima postaje sve atraktivnija turistička destinacija govori podatak organizatora “Šamačkog ljeta”- broj turista, odnosno noćenja povećan je za 20 dosto u odnosu na prošlo ljeto.

- Zadnje dvije, tri godine povećan je broj tranzitnih turista koji u svom putu ka Јadranskom moru zastanu da odmore i uživaju u našem gradu. Uglavnom se radi o Česima, Slovacima, Poljacima i Mađarima. Tu su takođe tradicionalno prisutni Italijani koji vole da love u našim lovištima - istakla je Јasna Marinković, direktorka Centra za kulturu Šamac.

Šamčani su ovog ljeta ugostili naše radnike na privremenom radu u inostranstvu, ali i turiste koji su ovdje boravili privučeni rijekama Bosnom i Savom, barom Tišina i Јekića jezerima u Obudovcu. Nastavak uređenja tih područja, povećaće i broj turista.

Tokom “Šamačkog ljeta” bilo je organizovano 12 kulturnih i sportskih manifestacija, od pozorišnih predstava, koncerata i moto-susreta do turnira u uličnoj košarci, Savske regate, Fišijade na keju i Kotlićijade na Јekića jezerima u Obudovcu.