latinica  ћирилица
21/08/2019 |  18:32 | Autor: B92

Uroš Matić izlazi iz sjenke starijeg brata

Prvu utakmicu plej-ofa kvalifikacija za Ligu šampiona između kiparskog APOEL i Ajaksa obilježio je vezni fudbaler Uroš Matić.

Iako se očekivalo da u ovoj utakmici ponovo zablista kapiten amsterdamskog tima Dušan Tadić, epitet jednog od najboljih aktera meča je otišao na račun mlađeg brata fudbalera Mančester junajteda Nemanje Matića.

Partijama koje je pružao u posljednjih nekoliko mjeseci Uroš je na dobrom putu da više ne bude posmatran kroz prizmu svog brata.

Veznjak rođen 1990. godine je u meču koji je završen rezultatom 0:0 pripremio najbolju šansu na utakmici, kada je proigrao zemljaka Andriju Pavlovića, ali je nekadašnji igrač Čukaričkog pogodio prečku gola golmana Andrea Onane.

U izvještajima se napominje da je Ajaks "preživio kiparsku oluju" i da nije imao nikakve šanse da stigne do rezultata boljeg od remija bez golova.

Matić je ocijenjen "sedmicom", Pavlović je dobio 6.5, dok je Tadić meč završio sa ocjenom 6.7.

Podsjetimo, Matić je postigao gol koji je doveo kiparsku ekipu do posljednjeg koraka uoči grupne faze Lige šampiona, u revanš meču trećeg kola kvalifikacija protiv Karabaga.

Momak rođen u Šapcu je i dalje član Kopenhagena, od ljetos je na pozajmici na Kipru, a prethodno je proveo sezonu u bečkoj Austriji.

Zajedno sa bratom je bio u Košicama i Benfiki, a potom ne nastupao na NAC Bredu i Šturm iz Graca.

Za mladu selekciju Srbije je odigrao sedam mečeva, bio je pozivan i za kampove seniorskog tima, ali nije debitovao. Pored srpskog, vlasnik je i državljanstva Sjeverne Makedonije, u kojoj se s vremena na vrijeme pominje mogućnost da bi mogao da zaigra za njihovu nacionalnu selekciju.