X

Za vaš uređaj je
dostupna aplikacija

latinica  ћирилица
21/08/2019 |  21:27 ⇒ 22:07 | Izvor: RTS

Kuvalja u posjeti Trebinju

Vladimir Kuvalja, direktor biciklističke trke Kroz Srbiju, užurbano počinje pripreme za naredne velike međunarodne biciklističke događaje koji očekuju biciklizam u regionu. Kuvalja će već u četvrtak posjetiti Trebinje.
Vladimir Kuvalja - Foto: RTRS
Vladimir KuvaljaFoto: RTRS

Poslije odlično organizovane 59. međunarodne biciklističke trke Kroz Srbiju koja je završena prije nešto više od dvije nedjelje i koja je prema mišljenju glavnog komesara iz Holandije Edvina Krujsena ocjenjena najvišom ocjenom, direktor najznačajnije trke u ovom dijelu Evrope Vladimir Kuvalja uveliko pravi planove za naredno, jubilarno, 60. izdanje najpoznatije biciklističke manifestacije.

Kuvalja, koji je inače i direktor Balkanske biciklističke federacije, posjetiće u četvrtak Trebinje, gdje će se u razgovorima sa čelnim ljudima tog grada i gradonačelnikom Mirkom Ćurićem upoznati sa sportskom, putnom i turističkom infrastrukturom u Trebinju.

Ovakvi sastanci mogli bi biti nagovjještaj uspešne saradnje, s obzirom na to da je Vladimir Kuvalja poznat prije svega kao fantastičan menadžer i direktor brojnih svjetskih događaja na ovim prostorima.

Isključivo njegovom zaslugom, Banjaluka je dobila organizaciju Svjetskog prvensta Gran Fondo za masterse u biciklizmu 2021. godine, a godinu dana ranije Kuvalja će u centru Banjaluke organizovati sličnu trku koja će takođe okupiti bicikliste iz cijelog svijeta.

Pored Svjetskog prvenstva, Kuvalja je i dugogodišnji organizator i direktor međunarodne trke Beograd - Banjaluka, koja se ove godine vozila 13. put, te ostaje da se vidi kakve planove ovoga puta ima i koji će se sve gradovi naći na rutama Balkanskog prvenstva, trke Kroz Srbiju i trke Beograd Banjaluka.

Kuvalja najavljuje i da će uskoro najznačajnija trka Kroz Srbiju preći u prvu kategoriju Svjetske biciklističke federacije, što bi bio ogroman uspjeh i napredak za biciklizam u Srbiji.

Interesantno je da je ove godine, trka Kroz Srbiju startovala prvi put u 80 godina postojanja iz druge države, to jest iz Republike Srpske i Istočnog Sarajeva, a domaćini etapa bili su još i Јahorina, Pale, Priboj, Zlatibor, Mionica, Beograd i Požarevac.