X

Za vaš uređaj je
dostupna aplikacija

latinica  ћирилица
Tvoje lice zvuči poznato
22/08/2019 |  08:21 | Izvor: SRNA

Trninić i Ilinčić u Beču

Ministar saobraćaja i veza Republike Srpske Neđo Trninić i v.d. direktora Željeznica Republike Srpske Zoran Ilinčić borave u službenoj posjeti Beču.
Željeznice Republike Srpske - Foto: RTRS
Željeznice Republike SrpskeFoto: RTRS

Trninić i Ilinčić će se sastati sa menadžmentom kompanije Rejl kargo Austrija, s kojim će razgovarati o saradnji ove kompanije i ŽRS. Biće organizovana i posjeta intermodalnom terminalu.

Ministarstvo saobraćaja i veza i Željeznice Republike Srpske razmatraju mogućnost formiranja transportnog centra radi intermodalne povezanosti robnih tokova u Republici Srpskoj, saopšteno je iz Ministarstva.

Optimalna lokacija za transportno-logistički centar bio bi Doboj, kao najveće željezničko čvorište u BiH koje ima odličnu željezničku i drumsku povezanost.

- Cilj transportno-logističkog terminala je koncentracija i centralizacija robnih tokova na području terminala u dopremi, otpremi i tranzitu s ciljem postizanja veće efikasnosti postojećeg transportnog rada u oblasti željezničkog transporta u Republici Srpskoj i BiH - navodi se u saopštenju.

Očekivani efekti su povoljnije cijene transportnih usluga, otvaranje novih tržišta, povećanje obima prevoza Željeznica Srpske, povećanje izvoza domaćih proizvoda, jačanje privrede Republike Srpske i njene konkurentnosti na evropskom tržištu.