latinica  ћирилица
22/08/2019 |  11:07 ⇒ 11:43 | Autor: SRNA

Uskoro na Starčevici novi vrtić

U naselju Starčevica danas je počela rekonstrukcija gradskog poslovnog prostora koji će biti prilagođen za potrebe vrtića, gdje će biti smješteno oko 50 djece.
Banjaluka-Radojičić-rekonstrukcija gradskog poslovnog prostora za novi vrtić - Foto: SRNA
Banjaluka-Radojičić-rekonstrukcija gradskog poslovnog prostora za novi vrtićFoto: SRNA

Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić rekao je da je ovo samo jedan od vrtića koji su u fazi pripreme ili nadogradnje, te da je cilj da do kraja sljedeće godine imaju još tri velika objekta.

On je naveo da je izvođač radova u Starčevici preduzeće "Tekton", te da je rok za završetak 90 dana.

Radojičić je podsjetio da je u toku gradnja novog vrtića u naselju Lazarevo, te gradnja tronamjenskog objekta na Petrićevcu, gdje će biti smješten i vrtić, kao i da se očekuje partnerstvo sa UNDP-om na obnovi i proširenju vrtića "Јeževa kućica".

Direktor Centra za predškolsko vaspitanje i obrazovanje Banjaluka Јelena Kurtinović izrazila je zadovoljstvo što će Starčevica, jedno od najvećih banjalučkih naselja, dobiti još jedan vrtić i istakla da je mnogo zahtjeva roditelja za smještaj djece.

- U ovom objektu trebalo bi da budu smještene vrtićka grupa od tri do šest godina i jaslička grupa za djecu od jedne do tri godine - navela je Kurtinovićeva.