latinica  ћирилица
22/08/2019 |  11:21 ⇒ 11:21 | Autor: SRNA

Milošević: Napad u Kninu novi akt mržnje

Predsjednik Srpskog narodnog vijeća Boris Milošević upozorava da su nastavljeni napadi na Srbe u Hrvatskoj, inspirisani mržnjom, a najnoviji slučaj je incident kod Knina kada su maskirani napadači pretukli osobe koje su gledale fudbalsku utakmicu Crvene zvezde.

- Nažalost, juče se dogodio još jedan napad na Srbe. Ovo ljeto, nakon smrti Radoja Petkovića na Viškovu /prebijen i umro u komi/, napada na vaterpoliste Crvene zvezde na splitskoj rivi i napada na sezonske radnike na Braču imamo još jedan zločin iz mržnje. Napadači su pokušali da povrijede više osoba motivisani isključivo mržnjom prema nacionalnosti napadnutih. Napad maskiranih napadača u srijedu naveče u kafiću u Uzdolju na grupu gostiju, u kojoj su bili i žene i djeca, jeste divljački i kukavički čin - naglašava on.

Milošević naglašava da nije riječ o "navijačkom obračunu".

- Svaki pokušaj relativizacije ovog ružnog događaja znači pravdanje nasilja i stajanje na stranu napadača. Hoće li proizvodnja mržnje prestati - napisao je Milošević na Fejsbuku, a prenosi portal Indeks.

Grupa maskiranih osoba sinoć je, u kafiću kod Knina, napala ljude koji su pratili utakmicu Crvene zvezde i Јang bojsa. Petero ljudi je prevezeno u bolnicu, a povrijeđeno je i dijete.