X

Za vaš uređaj je
dostupna aplikacija

latinica  ћирилица
Tvoje lice zvuči poznato
22/08/2019 |  11:30 ⇒ 13:00 | Izvor: klix.ba

Olovo: Djeca u bolnici zbog trovanja hranom

Petoro djece koja su boravila u Sportsko-rekreativnom centru Ajdinovići kod Olova, sinoć je hitno prebačeno na Infektivnu kliniku sarajevskog Kliničkog centra zbog trovanja hranom.
UKC Sarajevo - Foto: ilustracija
UKC SarajevoFoto: ilustracija

Prema saznanjima, petoro djece bilo je u lošem stanju zbog čega su sinoć hitno prebačeni u Sarajevo, a danas je u bolnicu dovezeno još djece koja su članovi rukometnog kluba. Djeca su uzrasta 14 i više godina.

- Trenutno idem prema bolnici, djeca su poslana iz Ajdinovića. Kritični su sinoć došli u bolnicu, a danas će biti prebačeni i ostali - rekla nam je majka jednog djeteta.

Djeca su imala simptome trovanja hranom, bolove u stomaku, povraćanje i dijareju.

Amer Čulov, iz SRC Ajdinović, rekao je da je sinoć bilo ukupno 300 gostiju na večeri, a da je medicinsko osoblje centra nakon toga pregledalo jedanaestero djece zbog stomačnih problema i povraćanja.

- Nakon toga smo ih odvezli u Dom zdravlja u Olovu, pa su onda prebačeni u Sarajevo. Od 300 osoba, njih 11 je imalo probleme. Mislim da je preuranjeno govoriti o trovanju, jer je moguće da su djeca pila hladnu Cedevitu i druge sokove, te da su se pojedini i prejeli - kaže Čulov.