X

Za vaš uređaj je
dostupna aplikacija

latinica  ћирилица
22/08/2019 |  15:13 ⇒ 15:26 | Izvor: SRNA

Rukometna Premijer liga za muškarce počinje 14, a žene 21. septembra

Rukometna Premijer liga za muškarce počeće 14. septembra, a za žene 21. septembra, određeni su komesari i izvršeno je žrijebanje, zaključio je Upravni odbor Rukometnog saveza BiH.
Upravni odbor Rukometnog saveza BiH - Foto: SRNA
Upravni odbor Rukometnog saveza BiHFoto: SRNA

- Dogovorili smo se da 17 klubova učestvuje u Premijer ligi ove godine i da na kraju takmičenja tri najlošije plasirana tima ispadaju, a da ulaze dva - rekao je novinarima predsjednik Upravnog odbora Rukometnog saveza BiH Marinko Umičević, nakon nastavka pete sjednice koja je održana danas u Doboju, a započeta nedavno u Mostaru.

Sjednica je bila otvorena za medije i bili su prisutni predstavnici rukometnih klubova.

On kaže da je zadovoljan što je odluku za početak lige Upravni odbor Rukometnog saveza BiH dobio od 19 od ukupno 29 muških i ženskih klubova koji učestvuju u Premijer ligi.

Umičević je izrazio nezadovoljstvo što na današnjoj sjednici nisu prisustvovala četiri delegata Upravnog odbora koji dolaze iz Rukometnog saveza FBiH, koji su mimo Poslovnika o radu poslali dopis sa zahtjevima koji su odbačeni kao netačani i neistiniti.

- Mi znamo, ako ćemo tražiti dlaku u jajetu, da današnja odluka /Upravnog odbora Rukometnog saveza BiH/ nije legalna, ali ta odluka je legitimna ako je podrže klubovi jer mi jednostavno ne možemo biti taoci nekih ljudi - rekao je Umičević.

On je pojasnio da prema Statutu Upravni odbor donosi odluku ako za nju glasa 10 delegata od ukupno 12, a u današnjem slučaju jednoglasno je glasalo osam delegata, ali da je presudio zahtjev rukometnih klubova da Liga konačno krene.

- Između dva zla, mi smo birali ono manje kako bi Liga mogla da krene - izjavio je Umičević.