latinica  ћирилица
22/08/2019 |  16:08 ⇒ 16:44 | Autor: RTRS

Bijeljina: Radarski sistem dual lovi na putevima nesavjesne vozače

Radarski sistem dual, od 2. do 19. avgusta, evidentirao je na području Policijske uprave Bijeljina 1.480 prekršaja, a uređaj za mjerenje brzine kretanja motornih vozila u pokretu, takozvani presretač, 111 prekršaja prekoračenja brzine. Uz vožnju pod dejstvom alkohola i opijata, nedozvoljena brzina glavni je uzrok saobraćajnih nezgoda.

Policijski službenici upozoravaju da se uprkos pojačanim kontrolama učesnika u saobraćaju, broj saobraćajnih nezgoda povećava.

- Nažalost, prije dva dana desila se soabraćajna nezgoda u kojoj su dva lica izgubila život, a gdje je brzina jedan od glavnih uzroka. Upravo zbog toga policijski službenici kontinuirano sprovode akcije koje se odnose na pojačanu kontrolu učesnika u saobraćaju sa posebnim akcentom na brzinu, alkohol i vožnju pod dejstvom opijata - ističe Žarko Ćosić,  načelnik PU Bijeljina.

Policijske kontrole utvrdile su da saobraćajne prekršaje uglavnom čine mlađi vozači, sa nedovoljno iskustva ali da posljedice snose svi učesnici u saobraćaju. 

- Pojava da su izuzetno brzi i jaki automobili na putevima, mladi vozači i još konzumiranje alkohola, što dovodi do nesagledivih posledica - istakao je Simo Cvjetinović, inspektor Sektora policije PU Bijeljina.

Na redovnoj pres konferenciji Policijske uprave Bijeljina saopšteno je da je tokom jula evidentirano i 85 krivičnih djela, a rasvijetljeno 73 odsto krivičnih djela iz oblasti opšteg i privrednog kriminaliteta. Na ovom području, tokom jula, pronađeno je i kontrolisano 57 migranata iz Pakistana, Maroka, Avganistana, Irana. Broj ilegalnih migranata na ovom području, pokazuje statistika, smanjen je u odnosu na isti period prošle godine.