latinica  ћирилица
22/08/2019 |  17:55 ⇒ 17:55 | Autor: SRNA

Biković nije dobio zvanično obavještenje o zabrani ulaska u Ukrajinu

Srpski glumac Miloš Biković izjavio je da nije dobio zvanično obavještenje o zabrani ulaska u Ukrajinu.
Miloš Biković (Foto: Siniša Pašalić/RAS Srbija) -
Miloš Biković (Foto: Siniša Pašalić/RAS Srbija)

- Nisam dobio ni pisano obavještenje, a ni zvanično obrazloženje zašto. Јa sam se samo našao na sajtu "Mirotvorac" koji izbacuje slike i dosijee ljudi. Mislim da to može da bude povezano s tim što sam boravio na Krimu - rekao je Biković za Radio "Slobodna Evropa".

Biković je ranije danas objavio na Tviteru da mu je zabranjen ulazak u Ukrajinu i to zbog navodnog ugrožavanja nacionalne bezbjednosti.

On je naveo da je slučajno saznao za informaciju da se nalazi na sajtu "Mirotvorac" koji sadrži bazu podataka osoba koje se povezuju sa učešćem u aktivnostima u Ukrajini na strani proruskih pristalica.

- Јa sam to saznao tako što sam htio da radim neku koprodukciju sa Ukrajinom, preko kolega tamo sam započeo pregovore i oni su se u jednom trenutku javili i poslali mi mejl u kom su mi rekli da je meni zabranjen ulazak i da ne mogu da sarađuju sa mnom - pojasnio je Biković.

Biković je glavni protagonista filma u rusko-srpskoj koprodukciji Balkanska međa o ruskom zauzimanju prištinskog aerodroma Slatina.

Na listi sajta "Mirotvorac" nalazi se još jedan član ekipe filma Balkanska međa - glumac Gojko Mitić.

Bikoviću je u novembru 2018. godine predsjednik Rusije Vladimir Putin uručio priznanje Medalja Puškina za kulturno zbližavanje srpskog i ruskog naroda.