latinica  ћирилица
23/08/2019 |  08:01 ⇒ 08:01 | Autor: B92

Milošević: Mi ne samo da smo pastorčad u Srbiji, već isti tretman imamo i od UEFA

Trener Partizana Savo Milošević istakao je nezadovoljstvo u uslovima u kojima radi.
Savo Milošević  (Foto: StarSpot/Pedja Milosavljevic) -
Savo Milošević (Foto: StarSpot/Pedja Milosavljevic)

Milošević je govorio o utiscima poslije pobjede njegove ekipe nad Moldeom rezultatom 2:1 u prvom meču plej-ofa kvalifikacija za Ligu Evrope.

On je istakao da su "crno-bijeli" izuzetno loše ušli u utakmicu, a pomenuo je i tretman od strane UEFA.

- Јako loše smo ušli u utakmicu, odavno nismo ovako loše. Razloge u ovom momentu zaista ne znam ni ja, nisam ni pomislio da ovako loše možemo da odigramo poluvrijeme. Kad se sve sabere, ovaj rezultat je nestvaran. To je bilo dosta bolje i čestitam momcima na tome. U izuzetno teškim uslovima radimo i videjlo se ta energija koja je falila sa tribina koliko može da utiče pozitivno ili negativno. Nekad je jako teško. Mi ne samo da smo pastorčad u našoj državi, takav isti tretman imamo i od strane UEFA. Ekipe koje dođu kod nas se osjećaju kao kod kuće i vjerujte mi da je u takvim uslovima teško, teško raditi. Ne znam kako smo takmičarski živi u ovakvim uslovima i kako smo uopšte u četvrtoj rundi kvalifikacija - rekao je Milošević.

Strateg "crno-bijelih" kaže da ga je impresioniralo najskorije pojačanje Natho, a da od Asana tek očekuje da bude na 100 odsto.

- Znali smo i znamo zašto smo neke igrače čekali i pregovarali i uspjeli da ih dovedemo. Drago mi je da se to vidi i golim okom. Asano isto, nema snage za 90 minuta i ta činjenica je doprinijela da izgledamo mnogo bolje. Očekujem Asana da bude 100 odsto. Povredu koju ima nije opasna, ali je bolna. Sa Nathom je malo bolja priča i vjerujem da će biti u boljem stanju nego danas. Ali, neću da se ekipa zasniva samo na dvojici igrača, oni treba da budu samo nadogradnja - rekao je Milošević.

Milošević je rekao i da se neće baviti Moldeom, već samo Partizanom, rekavši da njegova ekipa može da odigra "40-50 odsto" bolje nego što je u prvom meču.

- Nemam ništa da kažem, kao i onaj prvi. Јa sam tu pet mjeseci i nisam imao reakcije prema sudijama. Danas sam ih imao, ali mislim da sam dobio za gestikulaciju, jer ja ne koristim ružne riječi. Mislim da je jedva čekao i mislim da sam još jednom podigao ruku, da bih dobio crveni - rekao je Milošević.

Novinari su primetili da je Partizan pokazao karakter.

- Konačno i mi neku pohvalu da dobijemo. Mi smo mnogo puta pokazali izuzetan karakter, ali nisam čuo od novinara. Svi očekuju spektakularnu igru Partizana, a kada se ona desi, ona je slučaj. Ponavljam da je meni draža utakmica u Malatiji, pokazalo se da je to važnije da se pobjedi uz takvu igru - rekao je Milošević.