latinica  ћирилица
23/08/2019 |  12:32 ⇒ 15:56 | Autor: RTRS

EP: Srbija - Finska (RTRS, 15.50)

Odbojkašice Srbije kreću u odbranu titule na Evropskom prvenstvu, a prvi rival je selekcija Finske. Ovaj duel moći ćete da gledate i na programu RTRS-a od 15.50 časova.
EP u odbojci (žene): Srbija-Finska (Ilustracija RTRS) -
EP u odbojci (žene): Srbija-Finska (Ilustracija RTRS)

Svjetske i evropske šampionke igraće u grupi A u Ankari, a pored Finske rivali će im biti još Bugarska, Francuska, Grčka i Turska.
 
Tim selektora Zorana Terzića, koji će krenuti u odbranu šampionske titule osvojene prije dvije godine na Evropskom prvenstvu u Azerbejdžanu i Gruziji, čine tehničari Maja Ognjenović i Slađana Mirković, korektori Ana Bjelica i Tijana Bošković, libera Silvija Popović i Teodora Pušić, srednjaci Stefana Veljković, Maja Aleksić i Mina Popović, primači Brankica Mihajlović, Јelena Blagojević, Bjanka Buša, Bojana Milenković i Katarina Lazović.

Srbija će prvi meč odigrati u petak protiv Finske od 16 sati, a dva dana kasnije odmjeriće snage sa Bugarskom u istom terminu.

Treća utakmica grupne faze očekuje ih u ponedeljak 26. avgusta protiv Francuske, dok će u srijedu snage odmjeriti sa Grčkom.

Posljednju utakmicu u grupi, srpske odbojkašice odigraće 29. avgusta protiv domaćina Turske.

Evropsko prvenstvo održava se od 23. avgusta do 8. septembra u Turskoj, Poljskoj, Mađarskoj i Slovačkoj.

Odbojkašku reprezentaciju Srbije, za koju nastupaju i igračice iz Republike Srpske (Tijana Bošković i Brankica Mihajlović) i njen put u odbrani najbolje ekipe na "starom kontinentu" možete da pratite u direktnim prenosima na programu RTRS-a.