latinica  ћирилица
23/08/2019 |  13:15 | Autor: SRNA

Dubrovnik: U autobusu pronađen 341 kilogram droge

Rekordnih 341,8 kilograma marihuane zaplijenjeno je na graničnom prelazu Karasovići u blizini Dubrovnika.
Zaplijenili 341 kg marihuane (Foto:Grgo Jelavi'/Pixxsel) -
Zaplijenili 341 kg marihuane (Foto:Grgo Jelavi'/Pixxsel)

Iz Policijske uprave dubrovačko-neretvanske saopšteno je da ovo najvrijednija zapljena ove godine na području za koje su nadležni, ali i šire.

Vrijednost zaplijenjene droge procjenjuje se na pet miliona kuna /oko 1,32 miliona KM/, odnosno 15 miliona kuna /oko 3,97 miliona KM/ u maloprodaji na crnom tržištu.

Predstavnici Policijske uprave dubrovačko-neretvanske rekli su na konferenciji za novinare da je juče u 15.40 časova na granični prelaz Karasovići stigao autobus dubrovačkih registarskih oznaka koji je registrovanih na jednu turističku agenciju iz Dubrovnika.

Autobusom je upravljao 49-godišnji muškarac iz Dubrovnika, koji je, kako je rečeno, sumnju pobudio nervozom, a policijski službenici su primijetili 17 torbi.

- Na pitanje šta je u torbama, vozač je rekao da je riječ o sportskoj opremi kluba iz Brazila čije je članove vozio u Crnu Goru - rekao je šef Službe kriminalističke policije Zoran Tikvica.

Pregledom autobusa su pronađene još četiri sportske torbe, a u 21 torbi je bio 41 paket marihuane, prenosi portal "Indeks".

Vozač je juče ispitan i danas bi trebalo da bude upućen u pritvor, a osim njega uhapšena je još jedna osoba iz Dubrovnika.