latinica  ћирилица
23/08/2019 |  13:45 ⇒ 16:59 | Autor: RTRS

Zbog ubistva Damira Ostojića uhapšen Miloš Obradov

Pripadnici MUP-a Kantona Sarajevo uhapsili su na zahtjev MUP-a Republike Srpske Miloša Obradova, koji se dovodi u vezi sa ubistvom Damira Ostojića i pokušajem ubistva njegove supruge Sandre Јošić, potvrđeno je za RTRS.
Ubistvo u Banjaluci - Foto: RTRS
Ubistvo u BanjaluciFoto: RTRS

Pripadnici MUP-a Srpske preuzeće uhapšenog, odakle će biti sproveden u Upravu za teški i organizovani kriminalitet na kriminalističku obradu.

Obradov je pušten iz pritvora u kojem je bio zbog istrage ubistva sarajevskih policajaca, a odmah nakon puštanja iz pritvora uhapsili su ga pripadnici MUP-a Kantona Sarajevo.

Podsjećamo, osumnjičenom za ubistvo Ostojića i pokušaj ubistva njegove supruge, Srđanu Trifkoviću 25. jula određen je jednomjesečni pritvor. Trifković je uložio žalbu, ali je ona odbijena.

Damir Ostojić je ubijen 5. septembra prošle godine u Kozarskoj ulici u banjalučkom naselju Kočićev vijenac, kada je ubica u njega i suprugu, koji su naišli u terencu, ispalio rafal.

Nekoliko dana nakon zločina policija je u Piskavici nadomak Banjaluke pronašla zapaljen automobil i u njemu automatsku pušku, korištenu u ubistvu.

Istragom je utvrđeno da je to vozilo mjesec i po dana prije pronalaska ukradeno u Sarajevu.