latinica  ћирилица
23/08/2019 |  14:53 | Autor: SRNA

Đurić: Prištinsko pravosuđe - oruđe za antipravni linč Srba

Direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić ocijenio je da je raspisivanje lokalne potjernice za potpredsjednikom Srpske liste Milanom Radoičićem posljednji u seriji pritisaka na srpski narod na Kosmetu i pokušaj da se politički delegitimizuje Srpska lista, čije je djelovanje najveći trn u oku prištinskih separatista.
Marko Đurić (Foto: Zoran Žestić) - Foto: TANЈUG
Marko Đurić (Foto: Zoran Žestić)Foto: TANЈUG

- Činjenica da je ta informacija objelodanjena na dan raspisivanja vanrednih izbora na Kosovu i Metohiji daće ton čitavoj predizbornoj kampanji, koja će očigledno biti takmičenje albanskih političkih aktera u šovinizmu i mržnji prema Srbima - rekao je Đurić.

On je ukazao da pravosuđe samoproglašenog Kosova, umjesto da se bavi suzbijanjem vjerskog ekstremizma i dekonstrukcijom albanskih kriminalnih klanova, jedva čeka da po naredbi prištinskih kriminalnih bosova na sebe preuzme ulogu palice za političko razračunavanje, saopšteno je iz Kancelarije.

Đurić je istakao da je prištinsko pravosuđe "još jednom na najflagrantniji način pokazalo da je instrument u rukama albanskih političkih i kriminalnih struktura i oruđe za antipravni linč Srba".

- Srbi na Kosovu i Metohiji će, uvjeren sam, i u predstojećem periodu, bez obzira na sve diverzije Prištine, ostati lojalni državi Srbiji i podržavati Srpsku listu kao najistrajnijeg garanta odbrane srpskih državnih i nacionalnih interesa u našoj južnoj pokrajini - zaključio je Đurić.

Osnovni sud u Prištini izdao je lokalnu potjernicu za Milanom Radoičićem na osnovu zahtjeva Specijalnog tužilaštva Kosova zbog osnova sumnje da je počinio krivično djelo učešće ili organizovanje kriminalne grupe.