latinica  ћирилица
23/08/2019 |  15:18 ⇒ 15:28 | Autor: SRNA

Na jesen u Bijeljini koncert Beogradske filharmonije

Beogradska filharmonija održaće na jesen koncert u Bijeljini.
 - Foto: blic.rs
Foto: blic.rs

Koncert će biti održan u organizaciji Udruženja muzičkih umjetnika Semberije i Gradske uprave Bijeljina, najavljeno je danas nakon sastanka predstavnika ovog udruženja i gradonačelnika Miće Mićića sa direktorom Beogradske filharmonije Ivanom Tasovcem.

Predsjednik Udruženja muzičkih umjetnika Semberije Siniša Pajić rekao je novinarima da još nije dogovoren tačan datum koncerta, već samo mjesto - svečani salon "Moskva" u Etno-selu "Stanišići".

"Naš cilj će biti da koncert Beogradske filharmonije u Bijeljini postane tradicija", istakao je Pajić.

On je podsjetio da je grad podržao i koncerte Banjalučke filharmonije i Simfonijskog orkestra Radio-televizije Srbije, koji su održani u organizaciji
Udruženja muzičkih umjetnika Semberije.

Tasovac je zahvalio za prijem gradonačelniku Bijeljine i istakao da bez pomoći grada i napora članova Udruženja muzičkih umjetnika Semberije ne bi bilo moguće realizovati koncert Beogradske filharmonije u Bijeljini.

- Čini mi se da u Bijeljinu dođete poslovno ili turistički, a odete kao njen prijatelj, pre svega prijatelj ljudi koji ovde rade i stvaraju grad budućnosti. Napravili smo sve preduslove da možemo reći da ispisujemo nove stranice kulturne istorije Bijeljine. Nema većeg izazova za umetnika nego otvarati nove prostore - naglasio je Tasovac.

On je pozvao stanovnike Bijeljine da 7. septembra dođu na besplatan koncert Beogradske filharmonije "Diznijeva fantazija", koji će biti održan na Ušću.

Riječ je o piknik koncertu, odnosno spoju prirode i odlične muzike uz prikazivanje crtanih filmova koji su obilježili odrastanje mnogih generacija.

- To je prava prilika da porodice iz Bijeljine povedu decu i provedu nezaboravno veče u Beogradu. Videće kako njihova deca potpuno otvoreno i prirodno slušaju te fenomenale stranice muzike, jer je najveća zabluda da je za koncert klasične muzike potrebna priprema - istakao je Tasovac.

On je naglasio da je fasciniran što u Bijeljini ima više od 10.000 djece koja su članovi nekog od lokalnih sportskih klubova.

- Siguran sam da će dio njih doći u Beograd 7. septembra - rekao je Tasovac.

Mićić je istakao da je uvijek zadovoljstvo ugostiti ljude koji su profesionalci i najbolji u svom poslu i naglasio da Bijeljina želi da bude grad budućnosti i stavlja kulturu na vrh prioriteta.

- Zbog toga sam sa zadovoljstvom prihvatio prijedlog Udruženja muzičkih umjetnika Semberije da organizujemo koncert Beogradske filharmonije u Bijeljini - rekao je Mićić.

On je dodao da će, s ciljem organizovanja najkvalitetnijih sadržaja u gradu, osim Centra za kulturu, namjeni biti priveden i Sokolski dom, kojem će biti vraćen stari sjaj.