latinica  ћирилица
23/08/2019 |  15:42 ⇒ 16:25 | Autor: SRNA

Zajedničke srpsko-kineske policijske patrole

Početak rada zajedničkih srpsko-kineskih policijskih patrola očekuje se u septembru kada je i najveći priliv kineskih turista, rečeno je danas na sastanku ministra unutrašnjih poslova Srbije Nebojše Stefanovića i ambasadora Kine Čen Bo.
Kinezi uveli autobus "Novi Sad" - Foto: TANЈUG
Kinezi uveli autobus "Novi Sad"Foto: TANЈUG

Kineski policajci u ovim patrolama imaće savjetodavnu ulogu i pomagaće srpskim policajcima u komunikaciji sa kineskim turistima, saopšteno je nakon sastanka iz Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije.

Stefanović i Čen razgovarali su i o mogućnostima razmjene iskustava i dobre prakse saradnjom specijalnih policijskih jedinica dvije države.

Čen je izrazila zadovoljstvo zbog konkretnih rezultata koje donosi dosadašnja saradnja policija, navedeno je u saopštenju.

Kineski i srpski policajci, kako je ranije najavljeno, trebalo bi zajedno da patroliraju u Beogradu, Novom Sadu i Smederevu.

Policajci iz regiona, uključujući i iz Srbije, godinama patroliraju Crnogorskim primorjem, dok su kineski policajci, sa hrvatskim kolegama, od prošlog ljeta angažovani u Zagrebu, Dubrovniku i na Plitvičkim jezerima.