latinica  ћирилица
23/08/2019 |  15:56 ⇒ 17/09/2019 | 14:09 | Autor: RTRS

Nagradna igra "Deset računa izbroji i stan osvoji" premašila očekivanja

Broj pošiljaka za nagradnu igru “Deset računa izbroji i stan osvoji” premašio je sva očekivanja organizatora. Trideset dana pred prvo izvlačenje nagrada u centralno skladište Pošta Republike Srpske dopremljeno je 408.000 pošiljaka.

Kako se približava 22. septembar i prvo izvlačenje nagrada znatno je povećan broj pošiljaka koje građani dnevno šalju iz gotovo svih mjesta Republike Srpske. Te pošiljke službenici Pošta dopremaju do posebno obezbijeđene prostorije u Banjaluci.

- Već danas imamo preko 20.000 pošiljaka dnevno koje se prime na teritoriji Republike Srpske odakle se transportuju u prostoriju pod objezbjeđenjem u Banjaluci. Tu se uredno evidentiraju, broje i skladište do prevoza u prostorije RTRS gdje će biti izvlačenje - rekao je Zoran Durić, koordinator prodaje i marketinga Pošta Srpske.

Udruženje ekonomista i Ministarstvo finasija Republike Srpske ovu nagradnu igru organizuju prvi put i to po uzoru na sličnu igru kolega iz Srbije. Prezadovoljni masovnim odzivom potrošača, uspjeh igre objašnjavaju privlačnim nagradnim fondom i dobrom medijskom kampanjom u kojoj učestvuje i naša medijska kuća.

- Kada se uzme prosjek broja pristiglih koverata po broju stanovnika, možemo reći da će ovdje, iako je prva godina, biti ostvaren veći uspjeh nego u Srbiji - istakao je Rade Šegrt, član Radne grupe za organizaciju nagradne igre.

U Ministarstvu finasija podsjećaju da će korist od igre imati ne samo dobitnici nagrada nego svi građani Srpske. Važno je, kažu, da i nakon nagradne igre bude zadržan ovaj odnos potrošača prema fiskalnim računima.

- Građani trebaju da shvate kuda idu ta sredstva, a to je da se uplaćuju za poreze, punjenje budžeta, finansiranje institucija, zdravstva, školstva i uopšte za podizanje životnog standarda - naglasila je Vlatka Malidžan, portparolka Ministarstva finansija Republike Srpske .

Imena dobitnika četiri stana saznaćemo u izvlačenjima koja će biti organizovana svake nedjelje od 22. septembra do 13. oktobra u prostorijama RTRS-a. Sve pristigle koverte sa po deset računa ili slipova biće u konkurenciji u sva četiri izvlačenja.

Pošte Srpske izmirile su poštarine za sve pošiljaoce, Vlada će platiti poreze na dobitke, a dobitnici stanova neće imati ni troškove notarskih obrada.