latinica  ћирилица
23/08/2019 |  16:01 ⇒ 18:27 | Autor: RTRS

"Pale – nekad i sad" izložba fotografija Mile Rajića

Povodom Gospojinskih svečanosti, u Kulturnom centru u Palama, otvorena je izložba pod nazivom "Pale – nekad i sad”. Izloženo je više od 100 fotografija penzionisanog foto-reportera Novinske agencije Republike Srpske, Mile Rajića.

Fotografije nastale u posljednjih 50 godina njegovog stvaralačkog rada. Iz fotografija se može vidjeti da su Pale danas grad sa infrastrukturom, odnosno sa svim objektima koje jedan grad treba da ima, a što ranije nisu imale.

Izložba je prikazana u okviru Gospojinskih svečanosti, a opština je podržala i ovu kao i sve ostale manifestacije koje će biti organizovane u narednim danima.

Mile Rajić se bavi fotografijom od 1964. godine, kada je otišao da “peče” zanat kod majstora Čede Lekića u Sarajevo, da bi se pet godina kasnije zaposlio u dnevnom listu “Oslobođenje” kao foto-reporter. Ispite za majstora fotografije položio je u Zagrebu i radni vijek proveo je kao foto-reporter, a foto-aparat nije ostavio ni dan danas, jer je riječ o ljubavi prema fotografiji, koje se ne može odreći.

Izložba će biti otvorena narednih sedam dana.