latinica  ћирилица
23/08/2019 |  16:38 ⇒ 16:41 | Autor: SRNA

Muž pretukao ženu u Hitnoj pomoći, dobio 30 dana pritvora

Tridesetdvogodišnjem muškarcu iz Plava čiji su inicijali D.S. određen je pritvor od 30 dana zbog sumnje da je u prostorijama Hitne pomoći pretukao nevjenčanu suprugu O.C.
Nasilje u porodici (Foto: ilustracija / calgarysun.com) -
Nasilje u porodici (Foto: ilustracija / calgarysun.com)

Zaposleni u Hitnoj pomoći su u petak, 16. avgusta, oko 12.50 časova obavijestili Odjeljenja bezbjednosti Plav da je na ukazivanje ljekarske pomoći primljena O.C. /40/ iz SAD, dok je sa njom bio D.S, saopšteno je iz Uprave policije Crne Gore.

"Nakon pregleda i pokušaja ukazivanja ljekarske pomoći D.S. je ničim izazvan fizički napao O.C. nanoseći joj povrede glave, nakon čega je ona izgubila svijest, a D.S. je pobjegao", navodi se u saopštenju.

O.C. je tom prilikom transportovana u Urgentni blok Medicinskog centra u Beranama, a osumnjičeni D.S. je lociran i priveden u službene prostorije Odjeljenja bezbjednosti Plav istog dana oko 13.15 časova.

O događaju je obaviješten tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Plavu koji je naložio da se osumnjičeni liši slobode i za njega donio rješenje o zadržavanju u policijskim prostorijama do privoda nadležnom sudiji za istragu.

Nakon privoda sudiji za istragu D.S. je određen pritvor od 30 dana i on je sproveden u Zavod za izvršenje krivičnih sankcija u Bijelom Polju.