X

Za vaš uređaj je
dostupna aplikacija

latinica  ћирилица
25/08/2019 |  13:31 | Izvor: SRNA

Uhapšeno šest narko dilera u akciji kodnog naziva "Kargo"

Crnogorska policija oduzela je 93 kilograma marihuane i uhapsila šest narko dilera, od kojih je jedan državljanin Srbije.
Policija Crne Gore (Foto: rtcg.me) -
Policija Crne Gore (Foto: rtcg.me)

Hapšenje narko dilera obaveljeno je u saradnji sa Specijalnim državnim tužilaštvom u okviru akcije "Kargo".

Marihuana je bila namijenjena krijumčarenju preko graničnog prelaza Vraćenovići, između Crne Gore i BiH.

Iz Uprave policije Crne Gore su naveli da su uhapšena lica iz Nikšića čiji su inicijali R.M. /30/, R.V. /34/, A.Đ. /22/, P.M. /19/, M.K. /23/, te Beograđanin M.M. /34/.

Na teret im je stavljeno da su članovi kriminalne organizacije koja se duži period bavila regionalnim krijumčarenjem droge.

Tridesetogodišnji Nikšićanin čiji su inicijali R.M. osumnjičen je da je osnovao kriminalnu orgnazaciju čiji je cilj bio da se bavi proizvodnjom i prodajom droge radi sticanja nezakonite dobiti.

Iz policije navode da su članovi kriminalne organizacije, kako se sumnja, djelovali po unaprijed određenim zadacima, a kriminalno djelovanje planirali i sprovodili na regionalnom nivou duži period.

Na osnovu naredbe sudije za istragu Višeg suda u Podgorici policija je juče izvšila pretrese stanova i drugih prostorija na više lokacija u Nikšiću i od osumnjičenih oduzela više vozila za koje se sumnja da su ilegalno stečena vršenjem krivičnih djela.

U prethodnom periodu uhapšen je i tridesetčetvorogodšnjak iz Beograda čiji su inicijali Ј.B. /34/, za koga se sumnja da je član ove kriminalne organizacije.

Policija preduzima intenzivne aktivnosti na identifikovanju ostalih članova ove kriminalne organizacije.

Sva osumnjičena lica biće uz krivičnu prijavu privedena Specijalnom državnom tužilaštvu na dalju nadležnost.